Rikard Norling blir etter det BT erfarer presentert som Brann-trener kommende uke.

I så fall vil klubben ha fått en sjef som vet å få unge spillere til å blomstre, mener Malmö FF-ekspert Ole Törner.

— Det mest imponerende med Norling, er at laget han tok seriegull med var så ungt. Av de 27 spillerne som ble brukt i år, er 19 født på 1990-tallet. Også av de toneangivende spillerne er mange unge, 22-23 år.

Törner er kommentator i avisen Skånska Dagbladet og har fulgt Malmö FF i en årrekke. Overfor BT er han nysgjerrig på andelen unge talenter i Brann. Dem er det jo noen av. Törner mener Norling ikke vil ha betenkeligheter med å gi dem spilletid.

— Han våger å slippe de unge til. Han er bra på å utvikle talenter og å gi dem sjanser.

Hansson: - Den beste de kunne fått

Branns tidligere assistenttrener Patrik Hansson kjenner også godt til Norling, og er helt på linje med Törner.

— Norling er den beste Brann kunne fått. Jeg er ganske sikker, nei jeg er helt sikker, på at han kommer til å gjøre det bra i Brann, sier Hansson.

Han fortsetter:

— Malmö var ikke favoritter til å vinne Allsvenskan denne sesongen. De har ikke foretatt noen virkelig store kjøp i hans periode i Malmö, derimot har de gjort et par store salg, påpeker Hansson.

- Fikk maks ut av ungdommen

Midt i årets sesong solgte Malmö den sørafrikanske angriperen Tokelo Rantie til Bournemouth for om lag 25 millioner kroner. Mist i fjorårssesongen ble Mathias Ranégie solgt til Udinese, også det for en sum som rapporteres å ha lagt på rundt 20 millioner kroner. Flere av klubbens beste spillere har under Norlings periode i klubben forlatt Malmö som Bosman-spillere.

— Han fylte på med unge spillere fra egen stall og fikk maksimalt ut av dem. Det var Helsingborg og AIK som var de flestes favoritter foran denne sesongen, men Norling bidro til å bygge et lag som vokste med oppgavene. De har hatt en tydelig spillestil som de har dratt nytte av, sier Hansson.

Han mener spillerlogistikken til Malmö har likhetstrekk med måten Ole Gunnar Solskjær har jobbet i Molde.

— De har stort sett kjøpt U21-spillere, og stammen i laget består av spillere under 23 år. Malmö har seriens to beste sidebacker og har bygget mye av spillet rundt dem, sier Hansson.

- Uhyggelig driv

- Hva annet enn talentarbeid er Norling dyktig på, Törner?

— Han er bra på å skape et godt team rundt seg og et samhold innad. Han har ikke behov for å fremheve seg selv. Så knytter han nære bånd med supporterne, det har han gjort uansett hvor han har vært. Han blir nesten fortrolig venn med noen av dem, og sørger for å aldri støte fansen fra seg.

- Hvilke utfordringer skaper han i klubbene han er i?

— Det som kan bli et problem i lengden, er at han har et uhyggelig driv i seg. Han vil at det skal skje mye, at det skal skje fort, og helst akkurat som han vil. Han har en iboende energi som kan gjøre ham vanskelig å samarbeide med for roligere, mer ettertenksomme personer.

Norling har så langt i karrieren hatt for vane å stenge den siste treningsøkten før kamp for presse og publikum. Han er kjent for aldri å kritisere sine spillere offentlig. Og ifølge Törner kan det variere om han røper ting om laguttak og taktikk før kampene.

- Han er noe eget, sier Ole Törner om Rikard Norling.