— Har jeg så mange? Jeg har ikke oversikten sjøl, sier Daniel Berg Hestad (40) når han konfronteres med den råsterke statistikken i europacupen.

Berg Hestad debuterte i Europa som nybakt 20-åring 10. august 1995, da Molde spilte 1–1 borte mot Dynamo Minsk.

Mot Standard Liége sist torsdag spilte han sin 62. kamp i europacupene, inkludert Heerenveen-kamper mot Benfica, Stuttgart, Dinamo Zagreb, Newcastle og Beveren i 2004.

57 av 67 kamper

For Molde har veteranen spilt kamper mot Dinamo Minsk, Paris St. Germain, Dinamo Tblisi, CSKA Sofia, CSKA Moskva, Real Mallorca, Porto, Real Madrid, Olympiakos, Rayo Vallecano, Klaksvik, Leiria, Benfica, Skonto Riga, Glasgow Rangers, Jelgava, Stuttgart, Ventspils, Basel, Heerenveen, FC København, Steaua Bucuresti, Sligo Rovers, Legia Warszawa, Rubin Kazan, ND Gorica, Zorya Luhansk, Pyunik, Dinamo Zagreb og Standard Liége.

MFK har spilt 67 kamper i Europa. Daniel Berg Hestad har vært på banen i 57 av dem. Seks av de øvrige kampene ble spilt mens Daniel var guttunge.

– Ekstra spennende

37 kamper i europaligaen, 21 kamper i mesterligaen og 4 kamper i cupvinnercupen. Berg Hestad liker seg fortsatt når han møter utenlandsk motstand.

– Det har alltid betyr litt ekstra for meg å spille europacup. Jeg synes det er veldig spennende å møte ukjente motstandere. Det er god læring å måle sitt eget nivå mot nye motstandere, både personlig og kollektivt.

– Hva venter Molde i torsdagens kamp i Belgia?

– Vi vet at de er gode hjemme, vi får helt sikkert kjørt oss fra start. Dette har jeg vært med på mange ganger før, og det finnes ingen ny resept. Vi må holde hodet kaldt og være konsentrert. Så kommer sjansene våre.

– Har dere like gode muligheter som i Heerenveen i 2012?

– Ja, det mener jeg. Vi har hatt en opptur med to seirer og to gode opplevelser. Det er kjempeviktig for alle fotballspillere. Nå er vi sterkere mentalt enn vi var for et par uker siden. Jeg har stortrua.

Rådgiver

Daniel Berg Hestad er en slags rådgiver i Moldes midlertidige trenerteam.

– Vi har mye rutine til sammen, Trond (Strande) og Thomas (Mork) utfyller Erling (Moe) godt. Dette teamet er kapabelt til å lede laget ut sesongen. Men med tanke på kontraktforlengelse og nye spillere er det selvfølgelig ikke ideelt. Vi bør ikke gå så lenge i uvisshet, sier Berg Hestad.