Rosenborg var best den første halvtimen og skapte enkelte sjanser. 0-0 ved pause. Rosenborg var fullstendig dominerende etter pause og scoret to ganger. 2-0 til Rosenborg ved full tid.

Hele beskrivelsen passer både til kampen mot San José mandag og kampen mot Viking i dag. Det mest interessante er likevel det som skjedde de siste ti minuttene av den første omgangen i begge kampene.

Som mot San José mandag, falt RBK kraftig i prestasjoner også mot Viking torsdag. Slurv, småfeil og store målsjanser i feil ende av banen. To redninger av Arni Gautur Arason og ei behjelpelig målstang hindret baklengs for Rosenborg i løpet av de siste ti minuttene av den første omgangen mot Viking.

— Viking-sjansene kom på nøyaktig samme tidspunkt som mot San José. Det virker som det skjer noe med oss fra 35 minutter og frem til pause. Jeg vet ikke helt hva det er, men det ser ut som om vi blir mest opptatt av å komme oss gjennom omgangen og få en pause. Dette er noe vi må bruke litt tid på å snakke om: Hva er det vi gjør de siste ti minuttene før pause?, spør Åge Hareide ut i luften.

Solid gjennomført

Tar han vekk de nevnte ti minuttene, mener Åge Hareide likevel at Rosenborg for andre gang denne uken leverer en solid kamp fra A til Å.

— Jeg synes vi spilte bra i første omgang. Vi hadde ballen mye, og vi skapte et par bra sjanser. Jeg savner flere avslutninger fra distanse. Roar Strand og Fredrik Winsnes er veldig gode på slike avslutninger, men det var faktisk Ørjan berg som hadde det beste forsøket. Dette er noe vi må utvikle, sier Åge Hareide, som savnet en tidligere scoring.

— Det er veldig viktig at vi scorer først. Vi gjorde riktignok det i dag også, men den bør komme tidligere, sier Hareide.

Han roser Viking for at de gjorde det vanskelig for Rosenborg før pause. Det førte til at det ble lite rom for løp fra indreløperne til Rosenborg.

— Viking lå veldig lavt, så vi fikk ikke plass til løpene fra Roar. Det ble trangt, og på den banen her klarte vi ikke å løse opp spillet. Vi må gjøre ting hurtigere, men det er bare februar. I april håper vi å ha enda større balltempo enn nå, sier Åge Hareide.