De siste årene er det Viasat som har hatt rettighetene til å vise engelsk Championship. Nå eier de ikke disse rettighetene lenger.

Sesongen starter lørdag, og foreløpig er det ikke avgjort hvem som skal sende Championship (inkludert playoff), FA-cupen og ligacupen. Søndagens Community Shield ble ikke vist på norske skjermer.

Vil teppebombe

Bergens Tidende vet at TV 2 er svært interessert i å sikre seg enda mer engelsk fotball. De har fra før Premier League. Men interessen for lag på nivå to i England er stor i Norge, og Ståle Solbakkens nye managerjobb i Wolverhampton har bare ført til økt interesse.

Vi kan ikke kommentere den typen rettighetsspørsmål. Det ville vært uklokt , sier TV 2s fotballsjef Vegard Jansen Hagen.

— Men vi registrerer at det er stor interesse rundt hvor rettighetene havner, og at det er en stigende desperasjon blant supporterne, sier han.

Flere på banen

Viasat er også i høyeste grad på banen. Det er trolig også Canal+. Også TVNorge/MAX kan være en aktuell kjøper. Det er Pitch International som selger rettighetene.

Pakken er dyr, selv om den ikke kan sammenlignes med Premier League. Det kan ende med at flere kanaler deler på rettighetene, for eksempel at en kanal viser Championship, mens en annen viser cup.

Det er ventet en snarlig avgjørelse.

Og det begynner å haste siden seriestarten er til helgen.