Det var fortvilende for Johan Arneng å sitte foran TV-skjermen og se lagkameratene løpe formålsløst rundt på banen mot Vålerenga.

— Vi var for feige og våget ikke ta ned ballen. Da vi vant ballen ble det bare til at vi sendte den av gårde. Da kommer den som oftest fort tilbake.

- Og det fantes muligheter mot Vålerenga. De var ikke så bra, sier Arneng til Sunnmørsposten.

Løp med familien

I går hadde AaFK fri, men på den frivillige treninga var det likevel rundt 15 spillere på banen.

Johan Arneng må foreløpig holde seg unna fotballspill som følge av lyskeskaden, men på treningsrommet var det plass til både han og kona Emmelie, mens sønnen Emil (2) lekte og yngstemann Melker (4 måneder) sov.

Helst skulle Arneng vært på banen sammen med de andre, og han håper å være tilbake i full trening onsdag.

- Jeg må få en ny akupunkturbehandling ganske raskt. Selv når jeg hviler, går ikke skaden bort. Man må gjøre noe for å bli kvitt dette. Det er ingen alvorlig skade, men så lenge den er der, så blir den der. Dette må behandles bort, sier han.

Fra AaFKs helseteam har han foreløpig fått beskjed om å trene alternativt.

— De ville vi skulle vente til onsdag med å sette nye nåler fordi det var så hovent. Men sjøl har jeg mest lyst til å prøve allerede i dag for å se om det fungerer. Jeg vil ikke vente lenger, sier Arneng.

Må stoppe Helstad

Arneng har uansett et stort håp om å være kampklar til lørdagskampen mot Brann på CLS.

En kamp der gjestene har mye å revansjere etter den - sett med AaFK-øyne - fantastiske oktoberkvelden i fjor da AaFK vant 2-1 og utsatte gullfesten for Brann.

- Alle tror vel at Brann skal slå oss. Det er utgangspunktet, og på papiret har de et mye bedre lag enn AaFK. Sånn er det, men slik blir det i mange kamper, sier Arneng.

Thorstein Helstad, som gikk målløs av banen på CLS i fjor, ivrer nok også etter å fortsette målfesten fra serieåpningen mot Fredrikstad der han satte inn tre av fire i Branns 4-2 seier.

Må stoppe pasningene

AaFK-forsvarerne lurer nok allerede på hvordan de skal stoppe superspissen, og det kan være verdt å gjenta det Sandefjord-trener Tor Thodesen, som tidligere har trent Helstad i Brann, sa foran hjemmemøtet med Brann i fjor:

- Vi har ingen sjanse til å stoppe ham om vi skal løpe om kapp fra midtbanen og mot eget mål. Vi har en helt konkret plan om å hindre de å slå ballen i bakrom på ham. Men det er alle andre enn de i backrekka sitt ansvar, i forhold til å nekte dem å prikke inn alle disse pasningene i bakrommet. Sandefjord tapte kampen 3-2. Helstad scoret ett av målene.