DIREKTE FRA 13.45: Manchester United-Newcastle United

Morgan Schneiderlin (25) har tilført trygghet og pasningskvalitet til Manchester United-midtbanen denne sesongen.

Etter overgangen fra Southampton har han sikret seg glimrende lønnsbetingelser.

Schneiderlin håver angivelig inn 100.000 pund (1,29 millioner kroner) — hver eneste uke.

Det er naturligvis mer enn nok til å også forsørge både familien og kjæresten Camille Sold (21).

Sold er imidlertid av det hardtarbeidende slaget. Hun har nemlig tatt en jobb i en Adidas-forretning i sentrum av Manchester.

Saken har fått stor oppmerksomhet i britiske medier. Lokalavisen Manchester Evening News, The Sun, Daily Mail og The Telegraph er blant mediene som har omtalt Camille Solds jobb.

— Flott at hun jobber

Ifølge The Sun tjener Schneiderlins kjæreste 15.000 pund (rundt 200.000 kroner) i året på å jobbe i sportsbutikken.

Schneiderlin kommer jevnlig til butikken for å hente sin fire år yngre kjæreste.

En fan oppdaget at 21-åringen jobbet i butikken ved å se at hun hadde på seg kjærestens drakt, med nummer 28. — Det er flott at hun jobber for pengene, i motsetning til de fleste andre kjærester av fotballspillere, men det er utrolig å tenke på at hun tjener mindre på seks år enn det han tjener på en uke, sier supporteren til The Sun.

Camille Sold kommer fra Strasbourg og har også studert markedsføring og ledelse.

Saken har også fått stor oppmerksomhet i sosiale medier. Enkelte roser Sold for å jobbe i butikken, mens andre tar det som en selvfølge.

— Hvorfor er saken om Schneiderlins kjæreste ansett som nyhetsverdig? Dersom jeg var i en posisjon til å date noen med så mye penger, ville jeg gjort det samme, skriver en Twitter-bruker.

— Jeg er rasende, Schneiderlins kjæreste tjener bare 10 pund i timen. Håpløst, skriver en annen.

Ros fra Tjærnås

Manchester United har startet Premier League-sesongen med to 1-0-seire. Lørdag møter Schneiderlin og lagkameratene Newcastle på Old Trafford.

Selv har han vært full av lovord om storklubben.

— Old Trafford er en vakker stadion og det er utrolig å kunne spille der hver eneste uke, sa han til klubbens hjemmeside tidligere denne uken.

Fotballekspert Lars Tjærnås er blant dem som har latt seg imponere over Morgan Schneiderlin i sesongåpningen.

Etter United beseiret Aston Villa i andre serierunde roste fotballekspert Lars Tjærnås den franske midtbanespilleren i en omfattende analyse av det nykomponerte mannskapet til manager Louis van Gaal. Du kan lese artikkelen her. Selv er imidlertid ikke Schneiderlin helt fornøyd med prestasjonene.

— Jeg er ikke helt fornøyd med prestasjonene mine, for jeg vet at jeg kan gjøre det bedre, men jeg vet også at det kommer. Jeg er fornøyd med noen gode gjenvinninger, men jeg har ikke lyst til å spille vekk baller heller og det er det jeg vil fortsette å jobbe med, sa Schneiderlin.