Både i første- og andredrakten vil det være lett å se V-mønsteret. Både i første- og andredrakten vil det være lett å se V-mønsteret. Foto: Visco/Harald Grøttem

V for Viking i den nye drakten

V er virkelig den store bokstaven når Viking-draktene i 2015 skal beskrives. Og det fungerer!

V-halsen er tilbake i Viking-drakten etter at 2013— og 2014-utgavene hadde rund hals. Nytt av året er at draktene fra Diadora i år er digitaltrykket. Det vil si at så godt som alle sponsorlogoer og annen staffasje er integrert i stoffet, noe som gjør draktene mer behagelige for spillerne.

En nærmere titt på fronten på førstedrakten.

Den store nyheten er v-mønsteret nedover fronten på drakten. Dette er første gang Viking har vannmerker i stoffet – noe som har blitt mer og mer vanlig i utenlandske klubber.— Jeg bestemte meg ganske tidlig for at 2015-draktene skulle ha digitaltrykk, og at det skulle være en eller annen form for vannmerker i stoffet.. V for Viking dukket opp omtrent med en gang, så drakten har vært mer eller mindre ferdig – med noen justeringer – ganske lenge, sier Ilona Jambor til Draktbloggen.

Hun er salgs-og produktsjef i Wenaas Nordic, som representerer Diadora i Norge. Jambor har blant annet ansvaret for å designe draktene til Viking, Strømsgodset, Bodø/Glimt og Bryne.

— Som alltid når det gjelder Viking-drakten, har fokuset vært på å få til noe stilrent, men samtidig moderne. Det er en trend innen drakter nå med stilrene drakter som så har digitaltrykkede mønstre, sier Jambor.

I år er første gang MOT-logoen er med på Viking-drakten.

Hun sier at de tynne stolpene nederst på sidene på drakten også har en slags mening.— De skal symbolisere sverdene som står i fjellet ved Hafrsfjord – altså et Viking-tema, sier designeren.

Så hva synes jeg om drakten?

Jeg synes Diadora nok en gang har klart å lage en stilren og elegant drakt, som det er lett å se tilhører Viking. Vannmerkene foran på drakten løfter den uten tvil, men jeg er litt redd for at folk skal tenke at dette er Hummel-inspirert. Jeg liker at kragene er holdt i samme farge som resten av drakten, det bidrar til det stilrene.

Terningkast? En sterk femmer. Kanskje et vannmerke med en viking på kunne løftet drakten helt opp til sekseren.