– Vi har ikke fått noen bud, men jeg opplever interessen som veldig stor. En rekke klubbrepresentanter har sett de siste kampene våre. I tillegg har det vært en rekke forespørsler og uformelle henvendelser. Jeg tror det fort kan skje noe i løpet av de neste to ukene, sier Branns sportssjef.

Branns heteste salgsobjekt er definitivt Erik Huseklepp. Tijan Jaiteh, Azar Karadas, Jan Gunnar Solli og Håkon Opdal har også til tider skapt litt interesse i utlandet. Bosman-spiller Kristjan Sigurdsson har også ytret ønske om å komme seg ut av Norge.

– Huseklepp er naturlig nok den som tiltrekker seg mest oppmerksomhet, men det er ikke alltid den mest attraktive varen som forsvinner først. Det handler også mye om pris og tilgjengelighet, sier Bruun-Hanssen.

Ingen penger før salg

Franske klubber som Lens, Le Mans og Toulouse har vært flere ganger på Stadion. Der har også nederlandske AZ Alkmaar og Groningen vært. I tillegg har store deler av Europa vært representert ved en eller annen anledning i løpet av vårsesongen. Spanske aviser melder også at flere La Liga klubber skal være interressert i Huseklepp.

Les også:

– Av erfaring er det ofte i de to kommende ukene ting skjer. Det nærmer seg seriestart i flere europeiske ligaer, og klubbene ønsker å ha stallene mest mulig komplette før alvoret starter, sier Bruun-Hanssen, som solgte Thorstein Helstad til franske Le Mans i slutten av juli i fjor.

Den siste uken er både Molde-spiller Mame Biram Diouf (Manchester United) og Lillestrøms Bjørn Helge Riise (Fulham) solgt til utlandet.

De Brann-supporterne som går rundt og håper på at det er et styrket Brann som kommer til å avslutte sesongen, blir nok skuffet. Slik det ser ut nå, er det beste en kan håpe på at stallen er uforandret.

Brann følger med på overgangsmarkedet og forhører seg om situasjonen.

– Vi har ingen penger til å hente spillere. Det gjelder både på investeringsbudsjettet og på driften, sier Bruun-Hanssen.

Svenske landslagsstoppere

Det vanskeliggjør jakten på erstattere for dem som eventuelt forsvinner.

– Vi kan forhøre oss, men det er ikke mulig å være konkret når du ikke har noe å tilby. Slik er det for de fleste klubbene. Kommer det et salg fra de klubbene som har råd til bruke salgspengene på en erstatter, tror jeg ting kan løse seg litt opp. Når en klubb får penger, kan vi oppleve en liten dominoeffekt.

Yaw Ihle Amankwah, som for øyeblikket er utlånt til Alta, er den eneste midtstopperen som har kontrakt med Brann neste sesong. Både Sigurdsson, Armann Björnsson, Olafur Bjarnason og Kristian Flittie Onstad har kontrakter som går ut ved sesongslutt.

– Hva det ender med, er for tidlig å si, men vi skal ha tre, fire midtstoppere også neste år.

Det svenske stopperparet fra sommerens U21-EM har stått på Branns liste. Kapteinen Mattias Bjärsmyr har allerede forsvunnet fra IFK Göteborg til Panathinaikos. Trelleborg-stopper Rasmus Bengtsson skal være sterkt ønsket av Real Zaragoza, Sevilla og Lazio.

– Det sier litt om hvor vanskelig det er å få fatt på de beste talentene, sier Bruun-Hanssen.