Torsdag fikk Petter Northug sin straff for promillekjøringen 4. mai.

Skistjernen har fått til 50 dagers fengsel og en bot tilsvarende halvannen månedslønn — noe som blir 185.000 kroner basert på skistjernens inntekt.

I tillegg mister han førerkortet for «alltid» - noe som i realiteten betyr at han kan søke om å ta førerkortet på nytt om fem år.

Northug vil trolig søke om å få sone straffen hjemme, med fotlenke. Parallelt med rettsprosessen er Northug i forhandling med skiforbundet om en representasjonsavtale, som vil tillate 28-åringen å representere landslaget i den kommende sesongen.

Torsdagens utvikling i Northug-saken vil imidlertid ikke påvirke forhandlingene med Skiforbundet.— Når det gjelder hvordan idretten skal reagere, konkluderer skiforbundet med at hendelsen ikke har skjedd i tilknytning til idrett. Dermed er det ikke hjemmel for å gi han noen straff, og det forholder vi oss til. Hvis han skriver under avtalen, som er den samme som gjelder for alle andre, og hvis han er kvalifisert, vil han kunne representere skiforbundet, sier Røste til aftenposten.no.

— Føler du med Petter Northug på en dag som dette?- Det er ikke vanskelig å se at det er en krevende situasjon. Fra min side er jeg veldig glad for at Petter har beklaget så tydelig, beklaget til alle han har skuffet. Det viser at han har tatt et personlig oppgjør med det. Det er veldig bra, sier Røste.