Forfang fikk det ikke til å stemme under vanskelige forhold i Granåsen, og ble til slutt nummer 18. NRK-ekspert Johan Remen Evensen mener at Forfang har hatt relativt mye uflaks denne sesongen, og at han snart fortjente å få litt stang inn.

–Johann André har hoppet stabilt på ski hele sesongen, men resultatene har variert. Det sier en del om forholdene han har hatt, og jevnt over har det vært utur, sier Johan Remen Evensen til iTromsø.

– Dette er en utendørsidrett, og da er det noen som er mer uheldige enn andre. Enkelte mener jo at sånt jevner seg ut etter hvert, men med tanke på at forholdene er forskjellige fra gang til gang kan det aldri bli helt rettferdig, forteller Remen Evensen.

– Mange år i verdenstoppen

Forfang selv mener også at det snart er på tide med litt stang inn.

– Ja, uten tvil, svarer Forfang på spørsmål om han også synes at det har vært mye utur.

– Det har vært sånn i fryktelig mange renn, og jeg har sjelden hatt positive forhold, sier 20-åringen og legger ikke skjul på at han er skuffet over dagens to hopp på hjemmebane.

NRK-eksperten peker uansett på at Forfang kun er 20 år, og tror han har mange år foran seg i verdenstoppen.

– Det som er så gøy med Johann er at han er veldig stabil. Han gjør det enkelt, og hopper bra på ski. Derfor tror jeg han kan være en hopprofil i verdenstoppen i mange, mange år fremover, forteller Remen Evensen til iTromsø.

Nye muligheter til helgen

Til helgen får Forfang en mulighet til å revansjere seg når det skal hoppes i Vikersund både fredag, lørdag og søndag.

– Der er Johann absolutt en kandidat til å fly de lengste lengder. Dagens renn var nok et tungt slag, men jeg tror han klarer å riste det av seg og løfte seg inn mot helgen, sier Remen Evensen.

Forfang selv forteller at han gleder seg, og håper han klarer å revansjere kveldens skuffelse.

– Da klarer jeg kanskje å glemme at jeg ikke fikk det til noe særlig i dag, sier Forfang.