Sam Allardyce trekker seg som landslagssjef etter mandagens avsløring.

Alle de store mediehusene i England meldte tidligere tirsdag kveld at Allardyce var ferdig, og like før klokka 21 bekrefter det engelske fotballforbundet at Sam Allardyce er ferdig.

— Det Allardyce har gjort er upassende for en engelsk manager. Han skjønner at han har vist veldig dårlig dømmekraft og har beklaget. Samtidig har FA og Allardyce blitt enige om å avslutte samarbeidet, på grunn av alvorlighetsgraden i anklagene, heter det i pressemeldingen fra forbundet.

— Ikke det som er forventet av en landslagssjef

Dermed er Allardyce er ferdig som landslagssjef for England allerede etter 67 dager i jobben. Allardyce har tirsdag vært i møter med sjefen i det engelske fotballforbundet.

— Det har vært 24 vanskelige timer. I lyst av de alvorlige anklagene, har vi konkludert med at oppførselen hans her har vært upassende, og ikke det som er forventet av en engelsk landslagssjef. Det er også Sam enig i, sier FA-direktør Martin Glenn.

I en uttalelse sier Allardyce følgende:

— Jeg møtte Greg Clarke og Martin Glenn (begge FA) i ettermiddag, og beklaget meg på det sterkeste for mine handlinger. Selv om det ble gjort tydelig under samtalene som ble tatt opp at alle de foreslåtte handlingene måtte ha FAs godkjennelse, forstår jeg at jeg har sagt ting som ikke ser bra ut, sier Allardyce.

- Jeg ble i dag bedt om å klargjøre hva jeg hadde sagt og i hvilken kontekst. Jeg har samarbeidet fullt og helt. Jeg angrer også på kommentarene mine rettet mot andre personer, sier Allardyce.

Southgate tar over

Grunnen er The Telegraphs avsløringer gjort med skjult kamera:

Avisen kunne mandag kveld avsløre at "Big Sam" på en reise i Asia ga råd om hvordan man kunne tjene penger på tredjepartsoverganger, som er forbudt.

Avisen avslører flere ting i det skjulte opptaket:

  • Allardyce mobber tidligere trener Roy Hodgson og kaller han for «Woy». Sier at han får folk til å sovne, og at han ikke hadde personlighet for jobben.

  • Gir Hodgsons assistent Gary Neville skylden for at Marcus Rashford ikke ble byttet inn da England røk ut av EM mot Island.

  • Forklarte hvordan man skal komme seg rundt FA sine regler om eierskap om tredjeparts eierskap av utenlandske spillere.

  • Forsøkte å forhandle om en avtale verdt fire millioner kroner med forretningsmennene.

Gareth Southgate vil lede England i de neste fire kampene, mens FA starter jakten på Englands nye landslagssjef.

Sam Allardyce kan trøste seg med at han går ut med hundre prosent utteling med tanke på poengfangst. Engelskmannens ene landskamp endte med seier over Slovakia.

— Det var en stor ære for meg å få denne jobben i juni, og jeg er dypt skuffet over at dette ble utfallet, sier Allardyce.