Statistikksenter 1.divisjon:

Det er ikke lett å være Glimt-spiller om dagen. Onsdag kveld tapte nordlendingene 1-2 hjemme for Fredrikstad i en kamp som kan bli avgjørende i opprykksstriden i 1. divisjon.

Enda verre er det som skjer utenfor banen: Fredag skulle klubbens spillere og ansatte fått lønn. Det fikk de ikke.

— Det stemmer, sier styreleder Frode Thomassen til Aftenposten.no.

- Hvorfor?

— Det handler om den økonomiske situasjonen i klubben. Vi har ikke likviditet. Vi håper jo å løse dette i løpet av kort tid, men jeg kan ikke si når.

- Hvordan reagerer spillerne?

— De har selvsagt fått beskjed, og spilte en brukbar kamp mot Fredrikstad. Men det er klart, over tid kan vi ikke ha det slik, sier sjefen.

Klubbens gjeld skal være på svimlende 25 millioner kroner, inntektsgrunnlaget er ikke all verden, og ansatte Aftenposten har vært i kontakt med frykter at Glimt skal lide samme skjebne som Lyn: Konkurs.

Frode Thomassen og kompani forsøkte seg med et lønnskutt på 10 prosent blant spillere og ansatte i sommer, men alle var ikke med på forslaget, og derfor ble det ikke noe av.

Det startet bra for Bodø/Glimt mot Fredrikstad i kveld. Thiago Martins laget 1-0 etter 35 minutter. Så kom syv minutter i 2. omgang som de helgule ønsker å glemme raskest mulig: Fredrikstad fikk to straffespark, og Celso Borges satte begge i mål.

— Vi skaper nok av sjanser til å vinne denne kampen, men vi gjør det ikke. Det kan vi takke mannen i sort for, sa trener Kåre Ingebrigtsen.

Fredrikstad ligger på direkte opprykksplass, og har fire poeng ned til rivalene fra Sarpsborg. Bodø/Glimt ligger på femteplassen som betyr kvalifisering.