Det europeiske fotballforbundet (UEFA) avslørte mandag at de jobber med å løse hvordan sveitsiske Sion skal kunne få plassen i europaligaen tilbake.

UEFA understreket samtidig at dette kun vil bli akseptert av de andre klubbene dersom Idrettens Voldgiftsdomstol (CAS) beslutter at Sion skal tas tilbake i varmen.

Den sveitsiske klubben ble først kastet ut av årets europaliga fordi de hadde brukt spillere som ikke var spilleberettiget. Plassen i gruppespillfasen av turneringen ble i stedet gitt til Celtic, til tross for at skottene egentlig tapte 1-3 over to kamper i siste kvalifiseringsrunde.

Sion anket saken til en regional domstol i Sveits. Domstolen underkjente UEFAs avgjørelse og krevde at Sion skulle få europacupplassen tilbake.

I UEFA har man nå startet forberedelsene på at også CAS kommer fram til samme konklusjon. UEFA har likevel oppmerksom på at dette vil få konsekvenser for andre klubber.

– Alle mulige løsninger vil medføre større konkurranse for andre klubber, sier forbundet i en uttalelse.

UEFA har blant annet luftet forslag om at alle kamper i gruppe 1 spilles på nytt, og at denne gruppen spilles med fem klubber, inkludert Celtic. Det er også blitt vurdert om Sion skulle gis en plass direkte i 16-delsfinalen. (©NTB)