Morten Gamst Pedersen stilte fra start for Blackburn, uten at det reddet gjestene. Villa tok tak i kampen fra første minutt på Villa Park. Anført av Ashley Young, handlet det aller meste om hjemmelaget, som ikke gav seg før det stod 4-1. Laget tok dermed et viktig steg mot en ny sesong i Premier League. Etter ti minutter skulle Bent få testet skuddfoten, men maktet ikke å overliste Paul Robinson i Blackburn-målet.

Voldsomme reaksjoner fra tribunen, når bortelagets Grant Hanley legger Darren Bent i bakken. Bent vendte seg helt rundt inne i feltet, men falt når Hanley satte foten til. Stopperen var heldig når dommer Martin Atkinson vinket spillet videre.

Villa beholdt kontrollen gjennom store deler av første omgang, uten å skape all verdens foran Blacburns mål.

Kanonader før pause

Sjansene regnet derimot tett rundt Robinson i omgangens siste fem minutter. Først viste Robert Pires glimt av gammel storhet, når han fyrte av fra nærmere atten meter rett på Robinson.

Franskmannens skremmeskudd startet en kavalkade av skuddforsøk. Kyle Walker var frempå minuttet etterpå, og tvang Robinson ut i full strekk. Returen ble plukket opp av Young, som sendte den milevis over mål.

Umiddelbart etterpå var Pires frempå igjen, og sendte ballen i retning av den bakerste stolpen. Robinson fikk en hånd bak ballen, men måtte gi retur. Den luktet Darren Bent, som stormet mot kampens første scoring. Blackburns sisteskanse kom seg derimot kjapt på beina og avverget forsøket med et tigersprang.

Helt på tampen av omgangen fikk Darren Bent en gavepakke fra Gamsten, som sendte en håpløs pasning tilbake til keeper. Bent plukket opp pasningen, men fikk ikke stokket beina og ballen havnet hos Robinson.

Fortjent ledelse

Villa fortsatte kampen slik de avsluttet førsteomgang. Fire minutter var spilt av andre omgang, når Young ble felt av Keith Andrews i feltet. Denne gangen var ikke dommer Atkinson nådig mot bortelaget, og pekte på straffemerket. Fra elleve meter tok Young selv ansvar og dunket ballen i mål bak Robinson til en velfortjent ledelse.

Ti minutter senere sendte Hanley ballen i eget mål, etter at Villas Marc Albrighton slo ballen hardt inn i gjestenes sekstenmeter.

Det raknet totalt for Blackburn i den andre omgangen. Minutter etter Villas andre scoring, stoppet laget helt opp etter at Young ble lagt i bakken på midtbanen. Dommeren dømte fordel, og Stewart Downing fikk dermed løpe tvers gjennom bortelagets banehalvdel. Iskaldt avsluttet han angrepet nederst i hjørnet bak Robinson.

Trøstemål

Blackburns eneste lyspunkt for kvelden kom da innbytter Nikola Kalinic prøvde lykken med et langskudd. Godt hjulpet av hjemmelagets Richard Dunne, får ballen en lei kurve over sin egen keeper til 3-1. En opphenting kom aldri på tale. Young satte spikeren i kisten, da han fyrte av fra knappe ti meter. Skuddet går rett over hodet på Robinson, som ikke kunne gjøre annet enn å lukke øynene å håpe at kanonkulen skulle treffe han. Det gjorde den ikke, og Young fastsatte sluttresultatet til 4-1 med sin andre scoring for dagen.

På overtid sørget Ryan Nelsen for å strø salt i Blackburns sår med sitt andre gule kort, og måtte forlate banen kun minutter unna full tid.