Den første 8.delsfinalen mellom Manchester United og Marseille tok aldri fyr. At det endte uten mål, er det nok bare engelskmennene som er fornøyde med.

– Det var en skuffende kamp, men Marseille var desperate etter ikke å slippe inn et mål, sa United-manager Alex Ferguson ifølge NTB, og la til at han ikke var utelukkende fornøyd med resultatet.

– Dette er et resultat som kan bli farlig om vi slipper inn et mål hjemme. Men det er enkelt: Om vi vinner, går vi videre.

Marseille-manager Didier Deschamps var greit tilfreds etter kampen.

– Jeg er veldig fornøyd med mine spillere, for de gjorde sitt beste på en kveld hvor Manchester United viste hvor gode de er. Det var ikke et dårlig resultat for oss, men et bra et for United. Vi får håpe vi får sjansen til å score et mål på bortebane, sa Didier Deschamps.

Bunnsolide borte

At Manchester United ikke lot seg beseire av det franske storlaget, er egentlig stor overraskelse. Sir Alex Fergusons lag har vært solide som få i Mesterligaen de siste sesongene, og da spesielt på bortebane. Medregnet onsdagen målløse kamp har laget kun tapt en av de siste 21 kampene på reise i Europa. Nederlaget kom mot Bayern München i fjorårets kvartfinale, da tyskerne puttet på til 2-1 på overtid.

Tam kamp

Marseille inviterte til sin 50.ende kamp i den prestisjetunge turneringen, men gjestene fra England var ikke interessert i noen festforestilling. 8.delsfinalen ble tam og sjansefattig, noe gjerrige Manchester United virket komfortabel med.

Darren Fletcher testet skuddfoten før ti minutter var unnagjort og André Ayew skapte også et par farligheter for hjemmelaget, men det var også det.

Etter sidebytte var det langt mellom høydepunktene. At Wayne Rooney prøvde seg på en frekkis etter en time, ga et fint bilde på den sjansetørre matchen. Spissen så at keeper sto langt ute og Rooney lempet da ballen mot mål. Likevel ble det helt ufarlig og Mandanda plukket kulen enkelt.

Ayew hadde et skummelt innlegg mot bakerste stolpe etter 63 minutter. Dessverre for Marseille klarte ikke Brandao å skli ballen i det åpne buret fra sin posisjon på bakerste stolpe.

Mål fikk man ikke se på Stade Vélodrome onsdag kveld.

Et godt utgangspunkt for Ferguson & Co. før returoppgjøret på Old Trafford 15.mars.

Twitret hjemmefra

Rio Ferdinand er en av åtte United-spillere som sliter med skade.

Midtstopperen satt entuasiastisk hjemme i sofaen, pleiet leggen og i første omgang sendte han ut sine egne betrakninger om kampen på sin Twitter-profil:

FORNØYD: Rio Ferdinand satt skadet hjemme i Manchester. ”Fans skjønner ikke at når man buer, inspirerer det mer enn man tror. Kom igjen, Patrice Evra. Stopp buingen!!”

”Nani skaper problemer for Marseille allerede.”

”Atmosfæren på Stadion vitner om kvalitet... Elsker det.”

Mulig også Ferdinand småkjedet seg foran TV-skjermen. For etter pause var det tyst, før han kom med følgende oppsummering etter kampslutt.

"Å holde nullen var det vi trengte + det vi fikk! God jobbet, gutter... På Old Trafford vil vi åpne opp mer + teste dem mer."

INGEN SCORINGER: Nani har en viss kontroll på ballen foran den gamle United-forsvareren Gabriel Heinze. (Foto: Scanpix)