TRONDHEIM (adressa.no): Kathrine Harsem (25) er fersk landslagsløper og hadde en god start på verdenscupsesongen da hun gikk videre fra sprintprologen i Kuusamo. Før kvartfinalen skjedde marerittet for langrennsløperen som er bosatt i Meråker.

Meid ned før kvartfinalen

En bilfører meide henne ned mens hun varmet opp til neste heat. Føreren bare fortsatte, uten å stoppe opp for å sjekke hvordan det gikk med den norske langrennsløperen. Høy på adrenalin fikk Harsem smertestillende og fullførte kvartfinalen.

Nå er hun på vei hjem fra Kuusamo. Fra Helsinki pratet hun med adressa.no på telefon i 20-tiden lørdag kveld.

— Det går ikke så veldig bra. Jeg har vært hos fysioterapeut for sjekk og skal videre til Norge og ta MR-bilder. Jeg håper at det ikke er brudd ,i og med at jeg klarte å gå kvartfinalen på smertestillende, sier 25-åringen.

Kommer til Oslo søndag

Hun reiser fra Helsinki til Oslo tidlig søndag morgen.

— Jeg prøver ikke å ta sorgene på forskudd. Jeg er neddopet og går og gruer meg til paraceten skal slutte å virke. Nå går jeg med armen i fatle. Jeg får ikke beveget meg så mye, sier hun til adressa.no.

- Hva tenker du nå om det som skjedde?

— Jeg husker ikke så mye, jeg var i en egen boble. Jeg var i sjokk og var helt skjelven da jeg gikk kvartfinalen. Jeg har tenkt etterpå at det var en som kjørte på meg og deretter stakk av. Det er kanskje litt spesielt. Det kan jo være at han ikke merket at han kjørte på meg.

Truffet av speilet

Kathrine Harsem ble truffet i den høyre skulderen av sidespeilet på bilen.

Lite tyder på at hun vil gå videre med saken i håp om å finne den som kjørte bilen. Harsem fikk ikke med seg noe av hvordan bilen så ut.

Mens Katrhine Harsem opplevde en svært tung dag, fikk de norske løperne ellers nesten full klaff i verdenscuppremieren. Marit Bjørgen og Eirik Brandsdal vant. I herreklassen var det trippelt norsk på pallen, mens de norske kvinnene tok første- og tredjeplassen.