Aalesund sendte Mjøndalen nærmere nedrykk på overtid

Fire miniutter på overtid sendte Aron Thrandarson med stor sannsynlihget Mjøndalen ned i 1. divisjon.

MJØNDALEN — AALESUND 1-2:

Nedrykkstruede Mjøndalen utlignet på overtid, men slapp inn 1-2-målet enda lenger inn i overtiden etter at laget kastet alt fram i håp om tre poeng.

Så scoret Aron Thrandaarson for Aalesund.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over!

Mjøndalen-trener Vegard Hansen beskriver scenene han var vitne til på overtid som ubeskrivelige og erkjenner at hans lag burde vunnet.

– Vi burde vunnet denne kampen, så det er blytungt, sa han til CMore etter kampslutt.

Ingen tvil om at Mjøndalen hadde mest å spille for da de var verter for AaFK søndag. MIF MÅTTE vinne for å ha et berettiget håp om å overleve, mens AaFK kun kjempet om en hederlig plassering i ingenmannsland litt under midten av tabellen. Og med en del kjedelige forfall, var det et usikkert og utrygt gjestelag som entret Isaksen Stadion.

AaFK visste hva MIF ville prioritere. Og det var fysisk fotball kombinert med skikkelig trykk i dødballene sine. AaFK har ingen utpreget sterke hodespillere i egen boks, og det ville bruntrøyene utnytte for alt det var verdt. Og ville AaFK klare å stå imot de mange innkast, frispark og cornere som ble sendt inn mot keeper Grytebust? De klarte det, men ikke uten plett og lyte. Dette ble ingen vakker kamp!

Grusom innledning

Den første halvtimen av kampen var helt grusom å se på. Null sjanser, null av alt bortsett fra dueller og noen langvarige innkastsituasjoner av Mjøndalen. AaFK satset på den unge brasilianeren Marlinho i rollen som hengende spiss rett bak Leke James, men dette ble for fysisk for Marlinho. Som ble «spist» av sterke bruntrøyer.

Årsaken til at Marlinho fikk sin debut fra start av, var at Magne Hoseth var utsattt for en bilulykke fredag i indre bydeler av Ålesund. Hoseth kolliderte med en annen bil, og fikk såpass vondt i ryggen at han ikke kunne spille søndag.

Morten Sundli (t.h.) og Leke James i en duell. James og Aalesund vant 2-1. Foto: NTB Scanpix

Lekes 13. for året

Mjøndalen hadde et overtak uten å skape noe, og så scoret AaFK. 35 minutter var spilt da Leke James og Marlinho samspilte. Det så ut til at Marlinho mistet ballen da han gled, men ballen havnet hos Leke. Som slo en frekk tunnel, før han styrte inn ballen klint ved stanga. Hans 13. seriemål i år.

En scoring pleier ofte å gi ny energi, men her var det faktisk Mjøndalen som våknet. Og de siste ti minutta var det et enormt stormløp mot Sten Grytebust. Latifu ga fra seg flere unødige cornere, og disse ble farlige, alle som en. Og da Grytebust mistet en enkel ball, burde Morten Sundli ha utlignet. Men for åpent mål skjøt han utenfor.

Leke James jubler etter å ha scoret det første målet mot Mjøndalen.

AaFK hadde ikke flere målsjanser før pause, men kunne altså gå til pause med ledelse. Godt betalt, og for Mjøndalen var dette nær katastrofe. Kampen de MÅTTE vinne, var i ferd med å tapes. Og det hadde ikke MIF råd til, med de resultatene som kom inn fra Nadderud og Alfheim. Der Tromsø ledet mot Glimt og Start holdt Stabæk til 1-1 etter 45 minutter.Mjøndalen åpnet 2. omgang klart best. Og både Kapidzic og Pellegrino kom klin alene mot keeper Grytebust, men AaFK-keeperen vant duellene begge ganger.

Gratissjanser

Etter hvert klarte AaFK å holde ballen litt mer i laget, og Henrik Bjørdal burde ha øket da MIF-keeperen mistet en enkel all. Og Aron Thrandarsson holdt på å score fra midtbana etter at keeper Jørgensen var på en ny skovtur.

Men det var Mjøndalen som presset, naturlig nok. De skal til Stavanger i siste kamp, og visste at det var her mot AaFK poengene burde komme. Og de fikk sjansene, som da Pellegrino – igjen – kom alene. Men lobben havnet 20 meter utenfor stanga.

Og Leke James var veldig nær 0-2 da han fikk en gratissjanse. Men keeper reddet. Og så kom utligningen. Innbytter Tokmac styrte ballen elegant i nota fra 20 meter minuttet på overtid, og dermed ble det et stormløp mot Grytebust i overtida. MIF kastet alt framover, men AaFK red unna. Til glede for Start, som nå fortsatt kan berge seg.

Og Start-gleden ble auforisk da AaFK scoret seiersmålet, nesten fire minutter på overtid! Innbytter Mos kom fri, og feide ballen i stanga. Returen havnet hos Aron Thrandarson, som dundret ballen i det åpnet målet.

Og dermed må MIF vinne mot Viking i Stavanger for å få kvalik i beste fall. AaFK kan gå med senkede skuldre og glede seg til avslutningen hjemme mot Rosenborg.