Det var Molde som først kom til sjanser i møtet mellom Molde og Rosenborg i Copa del Sol på Marbella.

Først var Mattias Mostrøm helt fri på bakerste stolpe etter et innlegg fra Papa Pate Diouf og bommet, før Djiby Fall fikk gå opp helt alene på bakerste stolpe, men headet ballen like utenfor.

Etter 29 minutter fikk RBK sin første sjanse, da Steffen Iversen ble truffet av et glimrende innlegg fra unggutten Gjermund Åsen. Iversen misset.

Minuttet senere nådde RBK nettmaskene, med hjelp av et Molde-hode.

Winsnes slo opp mot Iversen, som vant duellen. Ballen havnet inne på Moldes 5-meter, og Christian Steen var uheldig i duell med Sellin, og headet ballen i eget mål, til 1-0 for RBK.

Grisetakling fra Diouf

Etter om lag 40 minutters spill skjedde det som fort kunne gitt en stygg bismak på treningskampen mellom norsk fotballs to beste lag i fjor.

Papa Pate Diouf tapte en duell med Roar Strand, og svarte med å kaste seg inn i en hodeløs og knallhard tofotstakling på RBK-veteranen.

Strand reagerte voldsomt, og hele RBK-benken var i full fyr over taklingen som ble servert i treningskampen.

AMPERT: Etter at Papa Pate Diouf hadde taklet veteran Roar Strand ble det tumulter, og flere spillere var innblandet. Her er det RBKs Alejandro Lago og Diouf som krangler etter taklingen, mens flere spillere og dommeren kommer til. (Foto: Morten Olsen, Digitalsport)

— Et soleklar rødt kort! En idiotisk ettersleng som kan skade spillere, tordnet Erik Hamrén til TV 2 Sport om situasjonen.

Heldigvis gikk det bra med Strand. Verre var det at dommeren ikke fikk med seg alvorsgraden i taklingen, og lot Diouf slippe med gult kort.

Strand holdt hodet kaldt i etterkant av taklingen.

- Han Pape og jeg hadde en liten duell der. Det er glemt. Lov å være sint ett sekund på rad, det var jeg, men det er glemt nå, sa RBK-kapteinen til TV 2 Sport etter kampen.

Pape selv unnskyldte seg etter hendelsen. Han mente ikke at han fortjente rødt kort.

- Jeg tror avgjørelsen var rett. Jeg sa unnskyld etterpå, og det var ikke meningen. Jeg var uheldig og kom seint inn, sa Diouf etter kampen.

RBK best etter hvilen

I pausen satt Rosenborg inn både Vadim Demidov og Mikael Lustig. Det hjalp på i RBKs oppbyggende spill, og trønderne førte klar an fra start i den andre omgangen.

Uten å skape de største sjansene tok RBK mer og mer over. Når fjorårets toppscorer i eliteserien, Rade Prica, kom inn drøye halvtimen før full tid, virket Rosenborg klart skarpere enn laget fra rosenes by.

20 minutter før slutt var Trond Olsen bare centimeter fra å øke til 2-0 etter nok en tvilsom inngripen av Moldes selvmålscorer. Steen headet rett og slett fri Trond Olsen alene med keeper. Olsen avsluttet hardt og høyt, men stolpen reddet Molde fra 2-0 mot.

- Best i Norge

Rosenborg virket å ha flere kort å spille ut enn Kjell Jonevret og Molde. Kampen ebbet ut til RBK-seier med 1-0. Erik Hamrén var stort sett fornøyd med sitt RBK etter kampen.

— Vi best i Norge i øyeblikket, smiler RBK-treneren etter kampslutt

- Vi gjør ingen stor kamp i dag heller. Det er mange trøtte bein og hoder, men det gjaldt for begge lag, konkluderte Hamrén.

— Det var en vanskelig bane, og det er vanskelig å slå ballen langs bakken her. Det blir små marginer og jeg er glad vi vant og glad vi holdt nullen. Da kan vi dra herfra med litt bedre følelse. Vi vil se bedre ut i serieåpnngen, lover RBK-treneren.

Molde reiser fra Marbella etter fire strake tap. Rosenborg tapte to, spilte en uavgjort, og vant dagens oppgjør mot Molde.

Molde-trener Kjell Jonevret var skuffet etter å forlate Marbella med bare tap.

- Det var ingen bra kamp fra noen av lagene. Jeg synes synd på guttene også. Det er en vanskelig bane, og det har vært mye kamper her nå. Vi gjorde for enkle feil. Vi kan ikke se slik ut, mente Molde-sjefen.

Molde møter igjen RBK i serieåpningen den 14. mars i Molde.