IKKE KLAR: Klubbdirektør Henrik Hoff avviser at Helsingborg-spilleren Walid Atta, til venstre, er klar for klubben på et utlån. Her er midtstopperen i duell med tidligere Rosenborg-spiller  Didier Ya Konan i en kamp i Europaligaen i 2012. IKKE KLAR: Klubbdirektør Henrik Hoff avviser at Helsingborg-spilleren Walid Atta, til venstre, er klar for klubben på et utlån. Her er midtstopperen i duell med tidligere Rosenborg-spiller Didier Ya Konan i en kamp i Europaligaen i 2012. Foto: NTB scanpix

Arneng: – Atta er en komplett midtstopper

Mandag diskuterte AaFK hvilke posisjoner de vil prioritere sterkest å styrke. Walid Atta (27) ser ut til å bli den første spillere som kommer inn.

POSITIV TIL ATTA: Tidligere AaFK-spiller Johan Arneng ville ikke hatt noen problemer med å anbefale klubben å hente Walid Atta. Arkivfoto. Foto: Staale Wattø

Søndag kveld skrev den svenske avisen Aftonbladet at 27-åringen fra Helsingborg var klar for et utlån til AaFK fram til august. Men det er ikke klubbdirektør Henrik Hoff helt enig i.

– Jeg har ingen kommentar til det som skrives i Sverige, men jeg vil tilbakevise at han er klar for AaFK, sier Hoff til Sunnmørsposten.

Etter at Abderrazzaq Hamed-Allah ble solgt til kinesisk fotball fredag forrige uke, ble det sagt at AaFK skulle sette seg ned for å diskutere nye spillere over helgen. Det møtet skal ha funnet sted mandag.

– Hvilke posisjoner vi ønsker å styrke, holder vi internt, er det eneste klubbdirektøren vil si.

Har speidet på Atta

Sunnmørsposten er kjent med at sportslig administrativ leder Jan Erik Sørnes og speider Harald Aabrekk satt på tribunen da Atta spilte i en treningskamp mot Spartak Moskva i midten av februar i Portugal. Både Atta og Helsingborg skal være interessert i å få til en avtale med AaFK.

– Atta kan bli en viktig spiller for AaFK. Jeg tror han kan være en god makker for Tollås, men han må være skadefri og få trent skikkelig. Hvis han er i god form, så hadde han vært en forsterkning for alle lag i eliteserien, sier Joacim Jonsson som jobber som fotballekspert i både TV2 og Cmore.

Midtstopperen blir beskrevet som en spiller med bra hurtighet, gode ballferdigheter og en tøffing i duellspillet.

– Komplett

– Jeg vil si at han er en ganske komplett midtstopper. Han legger ikke noe imellom når han går inn i dueller. Hvis AaFK hadde spurt meg om min mening, hadde jeg ikke hatt noen problemer med å anbefale han, sier tidligere AaFK-spiller Johan Arneng.

– Han har tatt et dårlig klubbvalg da han gikk til Dinamo Zagreb og vært litt skadet. Han har vært litt på kanten med treneren i Helsingborg, men det kan ha noen med at han ikke har fått spilt så mye som han ønsket, sier Jonsson.

Helsingborgs klubbdirektør og sportslig leder har ikke svart på Sunnmørspostens henvendelser.