VARD HAUGESUND-BRYNE 2-3

HAUGESUND (Aftenbladet): Det var Aram Khalili som ble den store Bryne-helten. Først satte han inn et straffespark tre minutter før slutt. Men Bryne nøyde seg ikke med 2-2. To minutter på overtid tredde samme Khalili et skudd fra rundt 20 meter i krysset, etter at hjemmelaget var redusert til ni mann. Både Eirik Ulland Andersen og keeper Øystein Øvretveit ble utvist i en utrolig dramatisk sluttomgang.

Dermed er Bryne med i øvre sjikt, etter et drama med stor D.

— Det var en fantastisk følelse å se ballen forsvinne inn i krysset. Å reise hjem med tre poeng fra denne kampen smakte utrolig godt, sier en lykkelig matchvinner, Aram Khalili til Aftenbladet.

— Jeg skjønte at muligheten til seier var til stede da Vard ble redusert til ni mann. Da handlet det om å få ballen opp til meg og Oddbjørn Skartun. Og sannelig lyktes vi, stråler matchvinneren.

Han var også mannen som satte inn 2-2 fra krittmerket.

— Det gikk noen minutter fra Vards keeper ble utvist, til jeg fikk skyte. Men jeg hadde bestemt meg for hvor ballen skulle – og det slo til, sier han.

Sjansefattig

Den dramatiske andreomgangen sto i skarp kontrast til den kjedelige førsteomgangen. Den strøkne grasmatta på Haugesund Stadion innbød til festfotball, men dessverre maktet ikke noen av lagene å levere de første 45 minuttene. Vard hadde ballen mest, mot et Bryne-lag som lå lavt og håpet på overganger. Det var imidlertid langt mellom de store målsjansene for begge lag.

Bryne fikk kampens første. På et innlegg fra høyre etter fem minutter nådde Aram Khalili ballen først, men med pannebrasken styrte han den hårfint utenfor målet til Vards leiekeeper, Øystein Øvretveit. Sistnevnte spiller for Vard på en leieavtale med Brann fram til 15. juli.

Like etterpå fikk Eirik Ulland Andersen en god mulighet for hjemmelaget, da han fikk dratt av en mann og skutt fra 12-13 meter. Men Anders Kristiansen reddet fint.

Samme Ulland Andersen var nær ved å gi Vard ledelsen etter 31 minutter, da Håvard Urstad laget frispark 20 meter fra mål. Lillebror Ulland Andersen fikk ballen over muren, men den snek seg like utenfor mål. Der var ikke Kristiansen i nærheten hvis centimeterne hadde vært på Vard-spissens side.

Brynes Oddbjørn Skartun viste fram skuddfoten ti minutter før pause, men det harde skuddet fra nesten 25 meters hold fistet Øystein Øvretveit over.

Tre kjappe

Andre omgang ble innledet med tre kjappe scoringer. Først headet Tommy Eide Møster gjestene i ledelsen, da han raget høyest på Henning Romslos presise hjørnespark fra høyre og headet ballen i nettet.

Men Vard trengte bare fem minutter på å komme á jour. Og det var innleide Vetle Myhre fra Sandnes Ulf som ordnet kvitteringen. Han fikk ballen ute til venstre, skar inn i feltet og dro av et par Bryne-spillere før han sendte ballen i mål i det motstatte hjørnet. En pen enkeltprestasjon av Hommersåk-gutten.

Så var det Roy André Miljeteig som hadde lært av Myhre. Også Miljeteig tok regien selv, da han danset forbi et par Bryne-forsvarere innenfor 16-meteren og sendte ballen bak Anders Kristiansen fra rundt 12 meters hold.

Trener Gaute Larsen prøvde å bytte inn friske bein og rokere på Bryne-laget, men gjestene skapte veldig lite foran hjemmelagets mål.

To røde kort

Ti minutter før slutt ble Vard redusert til 10 mann, da Eirik Ulland Andersen pådro seg sitt andre gule kort i kampen. Det fikk han for å prøve å filme seg til et straffespark. Dommer Espen Eskås kvittere med å dra opp det røde kortet.

Og det skulle ikke bli kampens siste. Harald Vindenes rotet det til i de bakre rekker, og dermed var Oddbjørn Skartun alene med keeper. Han rundet Øvretveit, som taklet ham – og da var det både duket for straffespark og rødt kort på den innleide målvakten.

11-meterssparket tok Aram Khalili seg av – og hamret ballen hardt i nettet, midt i mål.

Bryne kastet alt i angrep i sluttminuttene og overtiden, mot ni mann, og lyktes altså to minutter på overtid. Dermed er jærbuene med i øvre del av tabellen, med en kamp til gode på sine rivaler. Det er ennå ikke bestemt når den utsatte kampen mot Elverum skal spilles.

Trener Gaute Larsen trekker fram Bryne vinnervilje og moral som de mest positive.

— Det er absolutt ting å forbedre i vår prestasjon. Før pause var vi tamme, og vi ga også Vard to meget lette mål. Men jeg er naturligvis fornøyd med måten vi avsluttet på. Det betyr at vi fortsatt står uten tap på bortebane – og vi er med i cupen. Allerede onsdag venter Lillestrøm på Åråsen. Det er en kamp vi gleder oss stort til, selv om jeg tror alle guttene vet at vi minst må opp et hakk hvis vi skal ha en sjanse til å vinne der, sier Larsen.

KAMPFAKTA

1. divisjon menn

Vard Haugesund-Bryne 2-3 (0-0)

Haugesund stadion

717 tilskuere

Mål: 0-1: Tommy Eide Møster (55), 1-1: Vetle Myhre (60), 2-1: Roy André Miljeteig (68), 2-2: Aram Khalili (87. str.), 2-3: Khalili (90)

Gult kort: Eirik Ulland Andersen, Vard og Sabri Khattab, Bryne

Rødt kort: Eirik Ulland Andersen, Vard (to gule) og Øystein Øvretveit, Vard

Dommer: Espen Eksås, Haslum

Bryne 4-4-2: Anders Anders Kristiansen - Vegar Landro, Tommy Eide Møster, Marius Lode, Henning Romslo - Jon Helge Tveita (Rogvi Baldvinsson fra 69.) , Håvard Urstad, Henrik Breimyr (Esben Erzeid fra 75.), Andreas Ulland Andersen (Sabri Khattab fra 46.) - Oddbjørn Skartun, Aram Khalili.