ALFHEIM: I fotball er det vanlig at spillere får lønnsøkning, dersom de binder seg til klubben for flere nye år. I alle fall gjelder det de mest attraktive spillerne. Men nå er det helt andre tider på Alfheim.

– De som signerte kontrakter i 2011-2012, fikk bedre avtaler, men de kontraktene er ikke bare å forhøye når totalrammen er tatt ned, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

TIL har 15 millioner kroner i lønnsbudsjett for spillerstallen. Og den grensen er allerede nådd med dagens 21 spillere. Klubben fikk sågar ekstern hjelp da de signerte en ettårsavtale spiller nummer 21 i stallen, Hans Norbye, i januar.

Derfor må TIL lokke med helt andre ting enn kroner og øre, dersom spillere som Remi Johansen og Thomas Drage skal bli med videre.

– Det er det her (vi kan lokke med), sier Johansen, og peker ut på feltet der Steinar Nilsen og Bård Flovik leder nok en treningsøkt med «Gutan».

– Her traff vi på våre nye spillere. De var ute etter noe på utviklingssiden, det å kunne være i en klubb der du blir veldig fulgt opp og sett på feltet og utenfor, i miljøet. Vi prøver å ikke ha for mange hindringer i veien for at noen skal komme ut med det de kan, sier Johansen.

Avslappet Nilsen

Remi Johansen og Thomas Drage har spilt mye for TIL de siste sesongen, men trener Steinar Nilsen mister ikke nattesøvnen over at de bare har avtaler ut årets sesong.

Remi Johansens er inne i sitt siste kontraktår med Tromsø. Foto: Øyvind Sivertsen

– Jeg er veldig avslappet til det, på grunn av at vi forholder oss til det som er realiteten til klubben og rammebetingelsene vi har, sier Nilsen.Og kommer også med det som er gulroten TIL kan lokke med:

– Det vi også vet er at fotballspillerne som er her, blir hele tiden bedre. Og da bør det være en fordel for de fleste å være her. Økonomien har endret seg, fortsetter Nilsen.

– Dere kan tilby utvikling, men kanskje ikke så mye penger?

– Nei, og det synes jeg er helt OK. Det gjelder også trenerne. Vi er en klubb med en lik situasjon over hele linja, men vi vet vi kommer til å lage et godt fotballag. Vi tror at spillerne er veldig klare over hva som er rammene, og vi jobber mot felles mål og har samme utfordringer, sier Nilsen.

Stresser ikke

Sportssjef Johansen har et godt håp om både Johansen og Drage forlenger med TIL, men at det skjer før seriestart er høyst usikkert.

– Jeg føler ikke at det er noe hastverk for noen av partene. Jeg har fortsatt ni måneder igjen. Det er lenge, sier Drage.

Men spillere med under seks måneder igjen, kan skrive kontrakt med en annen klubb og forlate 1. januar.

– Det blir nok samtaler før sommeren, regner jeg med, sier Drage.