Det var en kamp mellom to lag som sliter i motvind, både i bokstavelig og overført betydning, på Britannia Stadium. Stoke hadde tapt fire strake ligakamper før dagens dyst, men fikk nok tilbake en god del av selvtilliten med en sterk 3-1 seier over et meget svakt Blackburn-lag.

To albuesituasjoner

Første omgang var meget sjansefattig, og spillet var preget av lange — og upresise pasninger i sterk vind på Britannia Stadium. Blackburns Steven N'Zonzi kom i fokus etter to stygge albue-episoder. Franskmannen satte albuen i ansiktet på både Ryan Shawcross og Glenn Whelan i løpet av noen få minutter, og det spørs om ikke dommer Mark Halsey burde ha gitt N'Zonzi rødt kort. Spesielt episoden med Shawcross så stygg ut på TV-reprisene, men Halsey og hans assistenter så tydeligvis ikke hendelsen.

Kampens første skikkelige sjanse kom etter 27 minutter, og da tok Stoke ledelsen. Et frispark fra Jermaine Pennant ble slått inn i feltet, og Rory Delap headet ballen inn bak Blackburn-keeper Paul Robinson. Stort mer skjedde det ikke før pause.

Selv om Blackburn gikk hardt ut etter hvilen, økte hjemmelaget ledelsen drøye ti minutter etter pause. Matthew Etherington førte opp på venstresiden, fikk sendt ballen til Jonathan Walters som igjen fant Glenn Whelan. Den irske landslagsspilleren dundret inn 2-0 på et hardt skudd som gikk via Blackburn-stopper Scott Dann og i mål.

SJANSEFATTIG: Blackburns Mauro Formica mot Stokes Jermaine Pennant i første omgang. (Foto: Digitalsport)

Crouch avgjorde

Kampen ble avgjort 20 minutter før slutt. En lang ball ble slått frem mot Walters. Han fikk ballen videre til spisskollega Peter Crouch som sikkert satte inn 3-0 bak Paul Robinson.

Stoke hadde nok europaligakampen mot Dynamo Kiev på torsdag i bakhodet, og manager Tony Pulis tok seg råd til å bytte ut viktige spillere i god tid før slutt.

Da Blackburn reduserte fem minutter før full tid på et vakkert skudd av innbytter Rubén Rochina, var det allerede for sent for Lancashire-klubben. Stoke tok alle poengene på hjemmebane, og avanserte til en tiendeplass på tabellen.

Blackburn befinner seg fortsatt under streken med kun én seier på 13 ligakamper så langt. Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for et Blackburn som synes å mangle det meste, og det er nok ingen grunn til å tro at de varslede protestene mot manager Steve Kean vil avta i styrke i tiden fremover.

UNDER STERKT PRESS: Blackburns manager Steve Kean måtte tåle nok et tap. (Foto: Digitalsport)