Samme dag som bergensskolene tar ferie setter FyllingenBergen-veteranen sine egne ideer ut i live. AG Handball Camp er siste skudd på stammen av håndballskoler rundt om i Bergens-regionen, og Andreas Gjeitrem mener han har noe ekstra å by på.

Selvlært

— Jeg har ruget på denne ideen i mange år. Men har aldri hatt tid til å sette den ut i live. Nå er jeg imidlertid klar.

Knappe 12 år gammel begynte Gjeitrem å spille håndball for Åsane. Og da han skulle finne sin plass i systemet, ga svaret seg nesten selv. Det var en ledig plass inne på streken.

— Greit nok det. Verre var det at ingen i mitt klubbmiljø hadde kompetanse på den posisjonen. Derfor er jeg nesten selvlært. At jeg nå lager min egen håndballskole, bunner i opplevelsene fra den gangen. Jeg ønsker at alle tenåringene som stiller opp i Framohallen 22. juni skal få så kvalifisert oppfølging i sin posisjon at de virkelig lar seg inspirere – og tar erfaringen med seg tilbake til sine respektive klubber. Jeg ønsker å bidra med noe som trigger ungdommen – noe som gir dem lyst til å fortsette. Altfor mange detter av i 15-16-årsalderen.

At Åsane-karen har lagt sin håndballskole like i forkant av Bergen Cup, Anders Fältnäs' nye hjertebarn, er ikke tilfeldig.

— Nei. Det ville vært tyngre å starte opp like etter Bergen Cup. Og fellesferien er heller ikke optimalt. Så tidspunktet er vel planlagt.

AG Handball Camp er Gjeitrems konsept. Men gjennomføringen skjer i regi av Fyllingen Håndball. De gule og blå skal sitte igjen med noen kroner i lommen når tredagershappeningen er over. Og pr. 5. juni ser det lovende ut hva antall deltakere angår. I utgangspunktet var 80 spillere maks av hva "Gjeiten" mente var lurt å forholde seg til på to baner i Framohallen. Nå vurderer han å øke antallet med 20. — Vi er egentlig fullbooket. Og det er viktig, allerede fra starten av, å tilby deltakerne en personlig oppfølging de virkelig kjenner er der. Men muligens øker vi noe.

Luc Abalo på vent

Fremtidens bakspillere har meldt seg på i et omfang av ca. 45. Kantspillerne teller rundt 25. Rundt 10 målvakter stiller på Gjeitrems håndballskole, antall linjespillere er noenlunde det samme. Alle skal de skoleres av initiativtakeren selv – og av trioen Magnus Dahl, Stine Skogrand og Eivind Tangen.

— Du har tidligere sagt av flere av verdens største håndballprofiler er interessert i å komme til Bergen? Men det skjer ikke i 2015?

— Frankrikes kantfenomen Luc Abalo er blant dem som vil hit. Og drømmen er å få Erlend Mamelund til å overtale selveste Nikola Karabatic til å stille. Men jeg tenker nå at det er viktig å holde kostnadene nede det første året. Og tjener vi penger i 2015, skal de reinvesteres i neste års håndballskole. Da er det langt mer sannsynlig at verdensstjerner dukker opp. Det mangler iallfall ikke på profiler som vil hit. Det kan jeg love deg.

Ifølge Gjeitrem ligger utgiftene på mellom 60.000 og 80.000 kroner første året. Samarbeidspartnere er allerede inne og tar sin del av disse utgiftene. Derfor mener Fyllingen-streken at deltakeravgiften kan holdes lav. 1.200 kroner for tre dager.

— Det er også et poeng for meg at dette ikke skal koste mer enn at flest mulig kan melde seg på – om de har lyst.

Og sammenlignet med parhestene som var i Bergen i fjor i samme ærend, er forskjellen stor. Håvard Tvedten og Kristian Kjelling har i år flyttet sitt konsept til Østlandet, og tar 3.000 kroner for å delta på deres TK Ballcamp på Jessheim og Rakkestad. Der dukker Mikkel Hansen (PSG Handball), Mads Mensah Larsen (Rhein-Neckar Löwen), Sander Sagosen (Aalborg) og Hanna Bredal Oftedal (Paris Issy) opp som instruktører sammen med de to. Et selskap enhver håndballskole kan misunne dem.