— Hvis jeg hadde tatt høyrekneet, ville jeg vært ferdig som skihopper. Denne gangen var det i venstre kne, så da begynner jeg på scratch, sier han.

Gangnes er utøveren som hadde en super sesong sist vinter og var på pallen nesten hele tiden. 2. plass fra VM i skiflyging var stort, og da mente eksperter at han ble fradømt gullet.

Nå er han i Østerrike, nettopp kommet ut fra sykehuset, der han ble operert for korsbånd- og meniskskade. Han velger å bli der sammen med laget sitt. Landslaget er på samling i Stams til 19. juni, og det var under trening der at totningen tok hattrick når det gjelder korsbånd.

Umiddelbart tenkte han at karrieren var over. Han kjente at det smertet så han ble kvalm etter å ha landet feil under et hopp på 111 meter.

— Ja, jeg kjente umiddelbart at det var noe som gikk fløyten. Jeg var ganske klar på at det var en korsbåndskade. Det var forferdelig vondt.

Må ha friske bein uansett

Det viste seg at dette båndet hadde røket, og akkurat den skaden er han kjent med. I tillegg hadde menisken fått seg en skikkelig omgang.

Bildene på sykehuset bekreftet antagelsen. Operasjon fulgte, akkurat på det sykehuset der han ble operert forrige gang.

— Hva nå – skal du kutte ut idretten?

— Jeg må uansett ha friske bein, enten jeg skal drive med idrett eller ikke. Og da må jeg trene opp benet. Jeg skal gjøre et ærlig forsøk på å komme tilbake, sier Gangnes.

Opptrening må til

Gangnes har bestemt seg for å se fremover.

— Nå er jeg på bånn. Det er godt å kunne si det av og til, fleiper han.

Han har ikke satt noe dato for et eventuelt comeback, for han må se an hvor fort skaden leger seg. Normalt tar det ni måneder.

- Er du forsikret?

— Nei. Jeg får i alle fall ikke sykepenger, så jeg går nok en fremtid med lite lønn. Når man ikke kan konkurrere, blir det ikke premiepenger, som er hovedinntekten vår som skihoppere. Og da mister man også forutsigbarheten.

Kenneth Gangnes skal humpe rundt på krykker i starten, og så venter en lang periode med styrketrening.

— Hva med OL?

— Da bør jeg være hundre prosent….

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike: