MOLDE: – Det er selvfølgelig litt bittert at jeg ikke ble tatt ut, men jeg har forståelse for vurderinga til landslagsledelsen. Jeg spilte ingenting mot Tromsø i første serierunde, og har ikke hatt så mye spilletid den siste tida, sier Svendsen til Romsdals Budstikke.

– Godtar du at det ikke ble plass til deg denne gangen?

– Ja. Det er alltid surt å bli utelatt, sånn skal det være. Men de vil vel teste noen nye spillere i privatlandskampene nå. I tillegg er det gode spisser i troppen når (Veton) Berisha og (Alexander) Sørloth er med. Det er tøff konkurranse, sier han.

Spania

Norge er i spanske La Manga for å spille to treningskamper i påska. Fredag kveld var Nederland motstander, mandag er det Spania som venter.

Fire Molde-spillere er med i troppen til landslagstrener Leif Gunnar Smerud: Eirik Hestad, Fredrik Aursnes, Mohamed Elyounoussi og Petter Strand.

– Jeg skal jobbe hardt og prestere godt i Molde slik at jeg er med på neste samling. Det er helt klart et mål for meg å være fast i U21-troppen denne sesongen, sier 18-åringen.

Norge har spikret en treningskamp borte mot Bulgaria i juni. Kvalifiseringa til EM-sluttspillet i Polen sommeren 2017 starter med kamper mot Bosnia-Hercegovina, England, Sveits og Kasakhstan i september og oktober.

Lite folk på trening

Svenske Isak Ssewankambo, amerikanske Ethan Horvath og finske Roni Peiponen er også på u-landslagssamlinger denne uka. Vegard Forren og Joona Toivio spiller A-landskamper. Det er god plass på treningene på Aker stadion.

– De som er på landslag får god matching der, så det er viktig for oss her hjemme at vi får kjørt kroppen. Jeg håper på nitti minutter mot Hødd lørdag.

– Hva slags utbytte har dere når så mange av de beste spillerne er borte fra trening?

– Intensiteten er høy og kvaliteten er bra. Det gir oss en fin mulighet til å jobbe litt ekstra med detaljene og til å bli sett av trenerne. På en måte er det gull verdt å få en del sånne treningsdager til å «preppe» seg sjøl skikkelig, sier Svendsen.

Konkurranse

Molde-spillerne tar «påskefri» søndag og mandag. Tirsdag starter den siste oppkjøringa fram mot hjemmekampen mot Lillestrøm fredag.

– Jeg håper på spilletid. Det var deilig å spille litt Tippeliga igjen mot Stabæk. Touchen var bra og formen er fin. Jeg er klar.

– Hva tenker du om konkurransen i Molde når Gudjohnsen er på plass og Gulbrandsen og Bakenga er tilbake etter skade?

– Jeg velger å kalle det en interessant mulighet. Jeg er full av erfaring fra i fjor som jeg skal utnytte denne sesongen. Så skal jeg lære av alle de gode angriperne som er i klubben. Og bevise at jeg hører hjemme her.