sirkus_fa2

De britiske journalistene var ikke fornøyd med det. Det er heller ikke folk flest. Bannskapen haglet i de endeløse køene mot Wembley Park-undergrunnen etter kampen i går. Det handlet mye om firebokstavers ord som begynner på F onsdag kveld.

— Spark den forbannede Barwick også, gryntet et sykkelbud høylytt da han føk forbi FAs hovedkvarter i Soho på en kjølig dagen derpå i London.

Fornyet tillit

Sykkelbudet snakket om Brian Barwick som er administrerende direktør i Football Association. Mannen som valgte Steve McClaren som Sven Gøran Erikssons etterfølger.

Men det ble ingen direktøravgang. Hverken for britiske journalister eller fotografer som ventet i hundretall utenfor døren til FA-hovedkvarteret. I stedet er det den samme Brian Barwick som har fått i oppgave å finne den nye England-sjefen.

Alle briters favoritt er Jose Mourinho. Den avsatte Chelsea-manageren står nå i 4/1 hos bookmakeren Paddy Power som selvfølgelig benyttet anledningen til å vise seg frem på Soho Square.

Pappfjes-manager

Med pappfjes av de mest aktuelle sjefskandidatene spaserte innleide menn helt opp til døra og fikk selvfølgelig mye oppmerksomhet. Paddy Power har Mourinho og Martin O’Neill som sine favoritter. Men de tar selvfølgelig med seg en kjempeoddskandidat når de setter opp listen.

David Beckham står i 500/1 hos Paddy Power til å få England-jobben.

Men det var ikke bare pappfigurere og mediefolk. Et annet nettsted benyttet også anledningen til å promotere sitt nettsted. Et kjempeekorn med plakaten ”Squirrel for England” prøvde plutselig å bane seg vei til hovedkvarteret.

Mr. Squirrel ble høflig avvist av en litt flau presskontakt som delte ut pressmeldinger.

Latterlige McClaren

Pressefolkene lo. Ikke minst fordi det er de samme som har ledd av Steve McClaren.

- McClaren hadde egentlig ikke en sjanse. Han var Erikssons mann, og britisk presse og det britiske folket ville ha en ny tid og en ny ære. Med McClaren ble det bare mer av det samme, sier SkySports kommentator til Aftenposten.no.

Senere i dag holder Steve McClaren sin avskjedspressekonferanse på et lite fasjonabelt hotell lang nord i London.