I juni tydet alt på at Petter Northug ville signere den omdiskuterte landslagsavtalen.

Da vedtok nemlig skiskyret, etter et flere timer langt møte på Gardermoen, at langrennskomiteen kunne tilby Northug samme avtale som han hadde hatt sist vinter, altså gi Nortug mulighet til å gå verdenscup og Tour de Ski den kommende vinteren.

Nå henger imidlertid Northugs fremtid likevel i løse luften.

Dagbladet skriver nemlig at Northug har fått en tidsfrist for å gi langrennskomiteen et svar på om han godtar avtalen. Den fristen har nå gått ut, uten at Northug har gitt sitt svar, ifølge avisen.

Dersom opplysningene stemmer, kan det bety at Northug ikke blir å se i verdenscuprenn i vinter. Mosbyggen har som vanlig trent for fullt i hele sommer, og å delta Ski Classics, en konkurranse som inneholder lange renn som Vasaloppet, har blitt sett på som et aktuelt alternativ for mannen som vant fire gull i Falun-VM i februar og mars.

— Tålmodigheten oppbrukt

Dagbladet hevder at tålmodigheten til «det offisielle Langrenns-Norge» nå er oppbrukt.

Forslaget fra forbundet skal ha vært å beholde avtalen skistjernen hadde forrige sesong. Team Northug har angivelig bedt om videre forhandlinger.

Adresseavisen har tidligere skrevet om årsaken til at Northug ikke vil signere avtalen. Northug-leiren skal nemlig ha uttrykt et ønske om en langsiktig løsning, det vil si en flerårig avtale, slik at man slipperå forhandle om representasjonsavtalen hvert år.

Sett denne?Northug åpner for å gå til han er 38 år gammel

Allerede i april uttalte Northugs manager Are Sørum Langås at de fint kan vente helt til november med å få en avklaring i forhandlingene med forbundet.

Nå vil tiden vise om det angivelige utløpet av tidsfristen setter punktum i saken. Skiforbundet har ikke bekreftet opplysningene fremmet av hverken Dagbladet eller Adresseavisen.