Norge gikk på sitt annet strake tap for Russland i søndagens landskamp i ishockey. Søndag ble det klare 4-1, mens det fredag ble tap etter forlengning.

For Roy Johansens utvalgte har kampene mot Russland stor betydning. Spillerne får verdifull matching på et høyt nivå, og de får på et tidlig tidspunkt i VM-forberedelsene inn det høyere tempoet det alltid vil være i VM-kampene.

– Jeg synes vi leverte to bra kamper mot veldig god motstand. Det russiske laget besto av unge, sultne spillere fra KHL. Det er nok ikke mange av dem som vil være med når VM tar til, men de holder likevel høy klasse. Jeg hørte at Russland skal ha med 15 NHL-spillere, sa Norges assistenttrener Knut Jørgen Stubdal til NTB.

Innledningsvis skapte det norske laget store problemer for Russland. Norges taktikk er å jobbe knallhardt i egen sone og samtidig være giftig når sjansen byr seg offensivt. Taktikken holdt lenge, og Norge gikk til 1-0-ledelse etter 1. periode.

Lars Haugen sto solid i det norske målet, men i midtperioden hadde Oleg Znaroks gutter lært leksa, og tre ganger måtte Haugen kapitulere. Vladislav Kartajev, Sergej Sjumakov og Jaroslav Dyblenk sto for målene.

I tredje periode økte Artjom Lukojanov til 4-1. ## Lange bytt

– Vi var bra med i den siste kampen også. Det var en periode hvor vi fikk altfor lange bytt og virkelig fikk kjørt oss, sa Stubdal.

Norge stilte med bare elleve løpere og sju backer. Jonas Holøs spilte ingen av kampene på grunn av en vond skulder, så det norske laget har en del å gå på.

Neste landskamp for Norge blir mot Finland i Sarpsborg neste helg. Da vil trolig det norske laget også bli forsterket med aktuelle spillere som er slått ut av semifinalene i NM-sluttspillet.

– Det blir de aktuelle spillere fra Storhamar og Vålerenga. Dessuten vil kaptein Ole-Kristian Tollefsen og Daniel Sørvik være tilbake, sa assistenttreneren.

De to backene har begge slitt med skader.

Norge skal også møte Russland i VM 16. mai, men da har russerne fått med flere av sine beste NHL-spillere. (©NTB)