Selv med kun ti mann i drøye 20 minutter klarte PSV Eindhoven 0-0 hjemme mot sterke Atlético Madrid i mesterligaens åttedelsfinale onsdag.

Det ble vanskelig for hjemmelaget PSV da de fikk Gaston Pereiro utvist for sitt andre gule kort med 22 minutter igjen å spille. Fra da av hadde de mer enn nok med å forsvare seg. Framover hadde de da ingenting å by på lenger.

Men de forsvarte seg bra, og med 0-0 hjemme har de fortsatt muligheten til å avansere til kvartfinalen før returmøtet i den spanske hovedstaden.

SÅ RØDT: PSVs Gaston Pereiro (nr. 7) fikk det røde kortet av dommer Daniele Orsato i kampen mellom PSV og Atletico Madrid. Foto: NTB SCANPIX

BestLaget som ligger som nummer to i La Liga var det beste laget gjennom store deler av kampen., og to ganger var de alene med PSVs keeper Jeroen Zoet før pause uten å lykkes.

Allerede etter tre minutters spill slo Juanfran strøkent i bakrom, og plutselig kom Fernando Torres erstatter Luciano Veitto alene med Zoet. Han vippet ballen over sisteskansen, men ballen nådde ikke målet. PSVs Jeffrey Bruma fikk ballen unna i siste liten.

Sju minutter ropte hele stadion på straffe da Jürgen Locadio ble felt innenfor feltet. Det luktet mistenkelig av straffe, men dommeren Daniele Orsato sto én meter unna situasjonen og vinket spillet videre, og vi får satse på dommeren hadde kontroll.

Spanjolenes andre store mulighet før pause kom like for det var spilt en halvtime. PSVs Héctor Moreno opphevet offsiden da Koke spilte fri franskmannen Antoine Griezmann. Nevnte Zoet kom nydelig ut og parerte avslutningen på glitrende vis. Der var PSV heldig som slapp unna uten baklengsmål.

PSV brente selv noen eventyrlige muligheter bare minutter etterpå.

Ikke kjedelig

Selv om kampen ikke fikk noen scoring, så var det aldri kjedelig i Nederland. Kampen inneholdt mye, og tempoet var upåklagelig. PSV, som topper den nederlandske serien, kan fortsatt ta seg til videre i turneringen selv om Atlético Madrid framstår som et bedre lag.

Atlético Madrid tok seg til åttedelsfinalen etter seier i gruppe C. Der vant de fire av seks kamper.

PSV Eindhoven gikk videre som nummer to i sin gruppe sammen med Wolfsburg, Manchester United og CSKA Moskva.