• Følg kampen direkte sammen med vår journalist nederst i saken

Etter en flott periode kom Hødd ned på jorden med et smell mot Vard Haugesund. For mot et av bunnlagene i divisjonen fikk blåtrøyene en leksjon i effektiv fotball og tapte 2-0. Pål André Helland fikk et unødvendig gult kort sist. Det var kantspillerens tredje gule for sesongen, noe som betyr karantene.

Sliter med å score

Selv med langt større ballinnhav og store sjanser klarte ikke Hødd få ballen i mål mot Vard. Det er noe Ulsteinvik-laget har slitt med denne sesongen. Av de seks øverste på tabellen, scorer Hødd klart minst. Kun 14 scoringer på 11 kamper taler sin sak.

Det er enten eller med blåtrøyene denne sesongen. Lars Arne Nilsens gutter er det eneste laget som fremdeles ikke har delt poengene med motstanderen. Enten taper de, eller så vinner de. Hittil har de vunnet for det meste. For selv med tapet mot Vard ligger Hødd fortsatt høyt oppe på tabellen, og det er kun to poeng opp til direkte opprykk. Med seier mot bunnlaget Follo ligger cupmesterne fra i fjor plutselig an til å spille i Eliteserien neste år. Det er lov å drømme.

Elendig start

Nyopprykkede Follo startet sesongen verre enn Hødd gjorde i fjor. Det ble seks strake tap før to seiere mot bunnrivalene Elverum og Vard Haugesund lettet litt på trykket. Sist var de helt på høyde med Fredrikstad, men måtte se seg slått til slutt. Det er heller ikke mange år siden Follo var cupens askeladd, men i motsetning til Hødd, måtte de se seg slått i finalen av Strømsgodset.

Underlaget på Ski stadion har blitt et diskusjonstema før avspark. TV-bildene fra hjemmetapet mot Fredrikstad sist viste en gressmatte som var i forferdelig forfatning. Dermed kan det bli en aldri så liten krig ute på banen. For å spille langs bakken på et jorde kan fort føre til problemer.

Lagoppstillinger

Follo mangler Andreassen, Rasch og Reier som alle er ute med langtidsskader.

Pål André Helland fikk et unødvendig gult kort i hjemmetapet sist. Det var kantspillerens tredje gule for sesongen, noe som betyr karantene. Inn kommer Tobias Vibe, som skal krige og duellere Follo i senk. Fredrik Aursnes sliter fremdeles med sykdom, men starter på benken.

Follo (4-4-2): Larsen – Skogmo, Mjønner, Lübeck, Hagen – Vestvatn, Karoliussen, Hammer, Azemi – Markegård, Ruud Tveter.

Hødd (4-5-1): Andreas Lie – Akeem Latifu, Jesper Törnqvist, Steffen Moltu, Victor Grodås – Erik Sandal, Tobias Vibe, Sivert Heltne Nilsen, Bendik Torset, Joachim Magnussen – Espen Standal.

Benk: Urke, Ertsås, V.Heltne, Rekdal, Aursnes.

Følg kampen direkte sammen med vår journalist: