Det hersker totalt kaos i Drammen Håndball etter at trenerne Øystein Havang og Roger Kjendalen trakk seg på dagen. Det får tidligere DHK-spiller Frode Hagen til å fyre på alle sylindere.

— Kombinasjonen av kunnskapsløshet og at man samtidig oppfører seg som om man er verdensmestere, er en farlig blanding, sier Hagen til Drammens Tidende med klar adresse til hvordan klubben drives.

— Jeg har full forståelse for at de to trenerne trakk seg, sa han til avisen.

Hagen spilte i sin tid sju sesonger i DHK og har 189 landskamper.

— Vi satt lamslåtte tilbake

Hagen mener klubben ble kuppet for to og et halvt år siden, da det daværende styret ble avsatt, og at klubbens kultur og verdier nå er på avveie.

— Det drives riv, ruskende feil. Nå viser klubbledelsen sitt sanne ansikt, tordnet han og mener klubben opplevde et mytteri da styret ble avsatt for to og et halvt år siden.

DT skriver at spillerne er i sjokk etter at Havang og Kjendalen informerte dem om deres avgang på trening lørdag.

— Vi satt lamslåtte tilbake. Beskjeden kom som lyn fra klar himmel, sa DHK-keeper Mathias Kolstad Holm til avisen.

Grunnen til at de to trenerne trakk seg, skal være utenomsportslig støy og utfordringer.

Øystein Havang hadde følgende kommentar til NRK etter at han trakk seg:

— Summen av utenomsportslig støy og utfordringer, sammen med at resultatene ikke har gått som vi ønsket, gjør at vi velger å forlate klubben nå.

Fullt tillit fra styret

Havang sa også at han og Kjendalen følte de manglet tillit fra styret, noe fungerende styreleder Leif Kronstad avkrefter overfor DT. Han håper å ha en vikarierende trener på plass allerede mandag.

— Jeg ser et klart alternativ, og håper å kunne presentere en trener mandag ettermiddag.

Drammen Håndball har vært innblandet i mange utenomsportslige saker den siste tiden. Først ble Frank Løke sagt opp i klubben etter en episode på et julebord, før styreleder Svein Tore Moe måtte trekke seg fra vervet av medisinske årsaker. Det hele toppet seg da klubbens daglige leder Frode Scheie måtte sykmeldes.

(©NTB)