Gode nyheter for Per-Mathias Høgmo. Alexander Tettey blir med landslaget videre.

Etter kvalifiseringsfiaskoen mot Ungarn, der plassen i sommerens EM-sluttspill ble rotet bort, uttalte Tettey at han var usikker på mer spill for A-landslaget.

Midtbaneankeret er en av Høgmos mest betrodde spillere. Nå har duoen hatt samtaler om Norwich-spillerens landslagsframtid. Det ga positivt utfall for landslagssjefen.

– Jeg har pratet med Per-Mathias og kom fram til at så lenge han synes jeg er god nok til å være med, så er jeg positiv, sier Tettey til NTB.

– Så får vi se, sier Premier League-spilleren som gir tommel opp for mer landslagsspill.

Matchvinner

Det er svært gledelige nyheter for Høgmo. Tettey ble Norges toppscorer i EM-kvalifiseringen med tre scoringer.

Og i hverdagen er den tidligere Rosenborg-spilleren meget god for Norwich, hvor han i to seriekamper er blitt matchvinner denne sesongen. Både favorittlaget Manchester United og Southampton er blitt senket takket være Tettey-scoringer.

Norge møter Estland og Finland i mars. Kvalifiseringen til VM i 2018 starter i september.

Det er uklart om Tettey blir med i vårens to første treningskamper.

Nært forhold

Han står med 30 A-landskamper og tre landslagsmål. Tettey har et tett forhold til Høgmo. Det var nemlig landslagssjefen som virkelig ga midtbanespilleren sjansen i Rosenborg.

I England nyter Tettey stor tillit i Norwich, hvor manager Alex Neil bygger mye av «kanarifuglenes» offensive spill i full trygghet om at nordmannen gjør jobben som ryddegutt sentralt på midten.

Det gir de offensive spillerne mer frihet. Men det betyr også at Tettey stadig må «ta en for laget», som han selv sier. Det har gitt ti gule kort i årets Premier League.

Ingen har flere.

(©NTB)