Mo Farah kan slippe jubelen løs etter å ha vunnet 10.000-meterfinalen i OL i natt. David Gray, Reuters

Mo Farah falt i dramatisk OL-finale - så reiste han seg og vant gull

Mo Farah og Galen Rupp er kompiser. Slik så det ikke ut i OL-finalen på 10.000 meter i natt norsk tid.

RIO DE JANEIRO: Konkurrentene prøvde å slite ut Mo Farah som de pleier å gjøre. Og som vanlig holdt Farah følge og tok dem i spurten. Dermed forsvarte han det enormt populære OL-gullet fra hjemmebane i London 2012. Farah la seg som vanlig helt bakerst i starten. Halvveis i løpet hadde han avansert opp til treningskameraten Galen Rupp fra USA. Det var da uhellet var ute i en litt trengt situasjon. Galen Rupp «taklet» Farah så han falt. Briten reiste seg igjen, viste tommelen opp – og vant!

Selv om farten i feltet var stor, hadde verdens beste langdistanseløper de siste fem årene ingen problemer med å løpe seg opp igjen, selv om afrikanerne prøvd å utnytte situasjonen og sette opp farten.

Paul Tanui fra Kenya prøvde å riste av seg Farah gjennom en 400-metersspurt, men som vanlig til ingen nytte. På de siste 100 meterne satte Farah inn enda et gir og tok gullet komfortabelt på 27.06,17. Tanui fikk sølvet, mens Tarimat Tola fra Etiopia berget bronsen 1/100 foran landmannen og verdens raskeste i år, Yigrem Demlash.

Med sitt andre OL-gull på rad plasserte Farah seg i klassen med storheter som Emil Zatopek, Lasse Virén, Haile Gebrselassi og Kenenisa Bekele.

Det trenger ikke å være slutt for Mo Farah. I London vant han også 5000 meter.