Jonas Klingan, Bodø/Glimt-supporter

Bodø/Glimt har, mildt sagt, ikke hatt noe bra sesongåpning. For å oppsummere fort: Laget ligger på 15.plass på tabellen, de har kun tatt 8 av 36 mulige poeng og tapt hele 8 kamper i serien. Laget har sluppet inn 29 mål, ca. 2,5 mål i snitt. På torsdag tapte man 6-2 mot Tromsdalen (som spiller i 2.divisjon!!!) og røk ut av cupen. Med andre ord, en forferdelig start på sesongen for Glimt. Nå nærmer vi oss halvspilt sesong og avstanden opp til trygg grunn blir større og større. Samtidig nærmer klubbens to viktigste spillere seg en overgang, allerede i august. Fra mitt ståsted, nærmer man seg en krise i Glimt.

Hva kan gjøres for å snu dette?

Det verste er det defensive

Som jeg har sagt tidligere, alle så at Glimt hadde et problem i fjor. 60 mål på 30 kamper er ikke akseptabelt. Enda har ingenting blitt forbedret. Ingen stoppere hentet i vinter og målene renner inn, enda verre enn i fjor. Jeg er veldig spent på hva Jan Halvor Halvorsen mente var løsningen, for den fungerer åpenbart ikke.

Det defensive er så dårlig at det hele bare blir pinlig. Vieux Sané er ikke i nærheten av den spilleren han var i fjor, enda spiller han hver eneste kamp. Ingen spillere er viktigere enn laget, og det kan neppe bli dårligere enn det er nå. Her burde Jan Halvor tatt grep for lenge siden.

Provosert av uttalelsene

Så har du hvordan man uttaler seg i media. Er der rart folk i Bodø ikke gidder dra på kamp? Jeg må innrømme jeg ble kraftig irritert etter Aalesund-kampen, da Jan Halvor sa rett ut: ”Vi er ikke en klubb som skal vinne hver kamp”. Javel? Ikke med den innstillingen.

For en supporter, er dette svært provoserende å høre. Første bud for en trener burde være å spre optimisme og glede til spillere og publikum. Her får Halvorsen stryk.

Det offensove er ikke så verst

Det offensive er, tro det eller ei, ikke så veldig dårlig for tiden. Glimt har scoret flere mål enn ti av de andre Tippeliga-klubbene, og har bare gått målløs av banen to ganger (Aalesund, Lillestrøm, begge borte). Nå forsvinner Badou i august, og han har bak fem av de 19 målene (3 mål, to 2 målgivende).

Badou er på en god dag, mye bedre enn lagkameratene sine. Uten han må man finne en erstatter og uten han sliter Glimt offensivt. Her håper jeg klubben har en plan klar for august, hvis ikke kan høsten bli stygg, veldig stygg.

Ikke bare trenerens skyld

Jeg er ikke så veldig fan av å sparke treneren, og mener Mads Torrissen er en fantastisk leder for Glimt. Han prater bra for seg i media, reddet klubben fra økonomisk krise og sier rett ut at i Glimt er det ”alle for en, en for alle”.

Problemet til Glimt ligger mye dypere enn bare treneren. Her må det komme en sportslig revolusjon, en klar plan på hvordan man vil ha det og hvordan man skal gjøre det. Det er eneste måten for å bygge en stabil Tippeliga-klubb i Bodø.

For nå begynner alarmklokkene å ringe for Glimt. Grep må tas, og helst denne sesongen. Hvis ikke, blir det OBOS-fotball til neste år.

Førr evig!