Branns Stéphane Badji ble rasende da han ble utvist mot Rosenborg søndag, og nektet lenge å forlate banen.

Mandag beklaget han oppførselen sinog senere i ettermiddag møter han pressen på Brann Stadion.

Supporterprofilene Roger Lillebøe-Hansen og Eduardo «Doddo» Andersen, henholdsvis leder i Bataljonen og Brann-blogger i BT, roser klubbtoppenes umiddelbare håndtering av saken.

— Rikard Norling (trener) håndterte det veldig fint der og da, ved at han så an situasjonen og så gikk inn på banen og hentet ham. Så tok også Roald (Bruun-Hanssen, daglig leder) hånd om ham i garderoben og fulgte ham inn til bussen. Nå må vi ha tillit til at Brann også klarer å håndtere dette videre, sier Lillebøe-Hansen, som for øvrig har vært i dialog med Brann om saken mandag.

Stéphane Badji (tv) fikk rødt kort av dommer Svein-Erik Edvartsen og klikket fullstendig. Flere Brann- og RBK-spillere måtte hold ham vekk. Til slutt måtte trener Rikard Norling hente ham utpå banen.

— Norling håndterte det veldig bra, da han gikk ut på banen og hentet Badji. Han er en menneskekjenner og viste det der. Jeg er trygg på at Brann behandler dette på en god måte videre også, sier Andersen.

- Enkel løsning

Sistnevnte skrev i sin BT-blogg søndagat Badji må få en lang pause fra Branns lag.

— Det får han vel uansett, med karantenen som kommer. Men jeg er ikke i tvil om at et sånt virkemiddel må til. I fotball må det ofte drastiske grep, som utestengelser, til for at folk skal erkjenne at de må endre seg, sier han dagen derpå.

Videre er han helt avvisende til at Brann må fosøke å selge Badji, dersom den muligheten byr seg.— Det blir en for enkel løsning. Slike situasjoner vil alltids oppstå i en klubb. Spørsmålet er hvordan det blir håndtert, og det er jeg trygg på at Norling og Bruun-Hanssen gjør på en god måte.

- Badji føler seg urettferdig behandlet av dommere, har du forståelse for det?

— Vi må i hvert fall ha forståelse for at spillere med en helt annen bakgrunn fra en helt annen kultur enn den norske, reagerer annerledes. Han er ung og langt hjemmefra, og når den sportslige motgangen da kommer, er det lett å skjønne at det kan være tøft for ham.

- Et problem

Lillebøe-Hansen understreker at oppførselen Badji viste på Lerkendal-gresset, i hans øyne er uakseptabel.

- Det er klart, sånn det fremstår i går, var sinnet hans et problem. Vi må faktisk forvente mer av en Brann-spiller i eliteserien.

Også i forrige ukes cupkamp mot Varegg, tente Badji på alle plugger. Først fordi han var uenig med det gule kortet han fikk, deretter fordi det angivelig kom rasistiske utrop mot ham fra publikum.

— Jeg kan ikke si noe sikkert, men det ser ut som han er i ubalanse. Kanskje er han påvirket av denne rasismesaken. Jeg tror det er en kombinasjon av at han har hatt en sportslig nedtur, at han ikke finner seg til rette i Rikard Norlings spillestil og kulturforskjeller som gjør at han reagerer som han gjør, tror Andersen.