ZÜRICH (Aftenposten.no) Jays er klar til å forsvare sin bronse fra EM i Helsingfors fra to år tilbake, men er ingen klar medaljekandidat. Ujevne vindforhold i de tre semifinalene gjør det vanskelig å sammenligne løperne.

I motetning til Ezinne Okparaebo, var Jays heldig og fikk 0,6 sekundmeter medvind da han løp i det andre heatet og klokket inn på 10,23. Det var i god avstand til James Desaolu fra Storbritannoa og tittelforsvarer Christophe Lemaitre. De noterte henholdsvis 10,04 og 10,10. I Første heat vant Harry Aikines-Aryeetey fra Storbritannia på 10,21 foran Catalin Cimpeanu fra Romania. De hadde 0,8 sekundmeter motvind. Tredjemann hadde 10,30, slik at så langt hadde Jays best tid av dem som ikke var automatisk kvalifisert.

I siste heat økte motvinden til 1,9 – og vinnertiden til tyskeren Lukas Jakubczyk ble bare 10,23, mens tredjemann hadde 10,38. Dermed var Jays i finalen med beste tid av «lucky losers».

Favoritten forsvant

Jimmy Vicaut imponerte med 10,06 i forsøket tirsdag, men Europas raskeste i år måtte trekke seg før semifinalene med strekk i låret. Det øker selvfølgelig Jays’ muligheter for å forsvare bronsen fra 2012, da han løp på 10,17. Ut fra semifinalen å dømme stiller imidlertid James Desaolu, Christophe Lamaitre og Harry Aikines-Aryeetey som de tre fremste medaljefavorittene.

Jays har 10,11 som årsbeste, og hvis det blir vindstille må han nok ned på den tiden for å komme på pallen.

BUL-gutten stiller for øvrig også på 200 meter, der forsøkene begynner torsdag klokken 11.25.