Norge havnet langt bak allerde etter første skyting i Hochfilzen. Etter problemer med lading og to bom, gikk Ann Kristin Flatland ut som nummer 21, 47 sekunder bak lederlaget Frankrike.

Norge klarte aldri å ta innpå lagene i tet, og fortsatte og bomme. Flatland måtte bruke enda ett ekstra skudd mens Tirill Eckhoff og Synnøve Solemdal bruke begge to ekstraskudd på andre— og tredjeetappe. I tillegg slet de norske jentene med å ta innpå noe i sporet.

Dermed gikk Tora Berger ut på fjerde etappe som nummer fem, 1.07 bak Ukrania. Men Norges beste fikk også problemer på standplass. På den liggende skytingen ble det to nye bom for Norge, noe som ødela håpet om en plass på pallen. Og på stående ble det to nye bom for Berger og Norge. Totalt brukte de norske jentene hele elleve ekstraskudd på lørdagens stafett.

Ukrania gikk inn til en suveren seier. Ankerkvinnen Olena Pidhrusjna var iskald på den siste etappen og skjøt to fulle hus mens Russland sprakk på siste skyting og måtte ut i strafferunde. I mål var Ukraina 56 sekunder foran Tyskland på andreplassen.

Norge ble nummer fem, 1,49 bak vinnerlandet.