QUEBEC CITY (adressa.no): Det var spådd iskaldt vær på forhånd. Da verdenseliten i langrenn i dag våknet opp i sentrum av Quebec City i Canada, hvor tredje etappe i Ski Tour Canada skal gjennomføres fredag, var situasjonen verre enn mange trodde.

Skiskytter-VM:

Ville blitt avlyst

— Det er minus 21 og ganske sterk vind. De som har vært ute sier det føles ut som 40 minusgrader, sier Norges herrelandslagssjef Trond Nystad til Adresseavisen.

KALDT: Ingvild Flugstad Østberg prøver å beskytte seg mot kulden med denne innpakningen. Foto: Rune Petter Ness

Han oppholdt seg inne i lobbyen i Hilton-hotellet i byen i ettermiddag norsk tid. Sett innenfra ser forholdene nydelige ut, med sol fra skyfri himmel. Kulden og vinden fører imidlertid til at flere norske løpere, deriblant Martin Johnsrud Sundby, velger å holde seg innendørs.

Nystad er ikke i tvil om at en konkurranse i dag ville ha blitt avlyst.

Holder seg innendørs

Planen var at det norske laget skulle trene i løypene i ettermiddag norsk tid. Været fører til endring.

— Det er bedre å holde seg innendørs. Noen har lyst til å snike seg ut for å tusle litt, mens andre tar det med ro og løper på tredemølle inne, forteller Nystad.

— Vi er vant med at slikt kan skje, det er tross alt en utendørssport vi driver. Det er en lang tour og vi må passe på lungene våre.

De to beste fra onsdagens fellesstart i Montreal, Petter Northug og Emil Iversen, har imidlertid valgt å trosse kulden og planlegger ifølge landslagsledelsen å trene utendørs senere i kveld.

KULDE: Sterk vind og 21 minusgrader førte til at det kjentes ut som 40 minusgrader i Quebec City i dag. Her rydder løypemannskaper snø på skistadion midt i byen. Løperne holdt seg unna på grunn av kulden. Foto: Rune Petter Ness

Ventet varmere vær

Yr.no melder 24 minusgrader midt på dagen fredag. Ifølge Nystad er det ventet noe varmere vær.

— Det er ventet minus elleve grader under starten på prologen og minus sju under lørdagens renn.

Særlig Martin Johnsrud Sundby sliter med lungene på det norske laget. Ifølge Nystad er det likevel uaktuelt for ham å stå over fredagens sprint om det skulle bli iskaldt.

— Det har han ikke råd til. Hvis det hadde vært tidlig i sesongen kan det hende at han ikke hadde gått, sier Nystad.

Siste nytt fra touren i Canada:

Har du fått med deg disse sakene?