BRANN — RAPID BUCURESTI 1-2: Etter en sjansefattig førsteomgang ble det fyr i Branns første treningskamp i Tyrkia etter pause. Kim Ojo åpnet sin 2012-målkonto med en praktscoring, men rumenske Rapid Bucuresti utnyttet to Brann-balltap maksimalt og scoret de to målene som var nødvendige for å vinne kampen.

— Det var en veldig god førsteomgang av oss, der vi hadde stålkontroll defensivt, sier Rune Skarsfjord til bt.no.

— Det var mye bra å ta med seg, legger han til.

Grorud i stolpen

Rapid Bucurestis målgeit Daniel Pancu var nær ved å sende rumerne foran tidlig, da han fikk foten på et innlegg fra høyre, men ballen snek seg utenfor stolpen.

Etter drøyt 20 minutter var det Brann som nesten gikk i føringen: Bentley slo en innoverskrudd corner, Lars Grorud steg til værs ved første stolpe og headet i stolpen.

Ellers var første omgang fattig på sjanser.

To kjappe

I andre omgang ble det endelig mål, og da det første kom gikk det ikke mange sekundene før det neste.

Det var Rapid som tok ledelsen.

Brann mistet ballen rundt midtstreken på vei i angrep, og rumenerne utnyttet feilen maksimalt. Til slutt fikk den tidligere West Bromwich-splleren Filipe Texeira avslutte fra rundt 16 meter, og det gjorde han godt. Ballen føk i nettet bak en sjanseløs Piotr Leciejewski.

Svaret fra Brann kom umiddelbart. Birkir Sævarsson slo en lang ball mot Ojo fra høyre. Branns stjernespiss timet løpet perfekt, tok ballen med seg forbi Rapid Bucurestis utrusende keeper med et utsøkt førstetouch, og satte ballen enkelt i det tomme målet.

Rett og slett en vakker scoring.

— Det var ment som en pasning til Kim, sier Sævarsson og avviser at det var flaks inne i bildet.

— Det var et fint mål, men det betyr lite i dag når vi taper kampen, sier Kim Ojo.

Kalddusj

Snaut ti minutter før full tid avgjorde Alexandru Ionita kampen for Rapid. Brann hadde vunnet ballen etter en Rapid-corner, og Fredrik Haugen satte i gang en kontring. Pasningen hans mot Kristoffer Larsen på høyrekanten ble derimot ødeleggende. Den var for svak og upresis, og ble snappet opp av rumenerne - som stormet mot mål. Ionita dro enkelt av Lars Grorud, og satte ballen bak Leciejewski til 2-1. Brann skapte en dobbeltmulighet på tampen som absolutt kunne gitt utligning. Først skjøt Hassan El Fakiri på keeper, som ikke klarte å holde ballen. Returen falt ned ved prøvespiller Peter Ebimoboweis føtter, og 18-åringen fikk til en avslutning med hælen - dessverre gikk ballen like utenfor mål.

Ingen svensker

Ellers brukte Rune Skarsfjord få spillere. Det første byttet kom etter en drøy time, da Ebimobowei kom inn for Ojo.

Siden slapp Kristoffer Larsen og Kristoffer Barmen også til, mens de to svenske nyvinningene Erdin Demir og Markus Jonsson ble sittende på benken hele kampen.

— I første omgang holdt dette Rapid-laget et nivå som nok holder OK eliteseriestandard. Før andre omgang byttet de inn mange gode spillere som var på et litt høyere nivå enn oss. Vi var best i første omgang, de var best etter pause, oppsummerer Skarsfjord.

Slik startet Brann (4-2-3-1): Piotr Leciejewski - Birkir Sævarsson, Zsolt Korcsmár, Lars Grorud, Hassan El Fakiri - Rodolph Austin, Fredrik Haugen - Erik Mjelde, Fredrik Nordkvelle, Bentley - Kim Ojo.