Det er ikke ofte han havner i begivenhetenes sentrum på grunn av tabber, Thibaut Courtois, men etter kampen mot Hull var det ingen vei utenom.

For like etter at Hull hadde redusert Chelseas tidlige 2-0-ledelse, valgte den belgiske sisteskansen å vende bort Gastón Ramírez som bakerste mann. Det klarte han, forsåvidt, men ballberøringen ble altfor lang og havnet rett i beina på Hull-spiss Abel Hernández. Foran et tomt mål hadde uruguayaneren ingen vanskeligheter med å treffe mellom stengene.

Men Chelsea og Courtois skulle slippe med skrekken, for 13 minutter før slutt slo Chelsea tilbake ved innbytter Loïc Rémy.

Chelsea vant 3-2 etter en rufsete forestilling.

— Vi spilte veldig godt i starten, men vi mistet litt av den kvaliteten etter deres to mål. Etter pausen fant vi tilabke til den gode fotballen og vant fortjent, sa Chelsea-manager José Mourinho til Sky Sports etter kampen.

Fornøyd Mourinho

Til tross for at han så misfornøyd ut både under og etter kampen, forteller han at han var fornøyd med det han så.

— Jeg var selvsagt skuffet over at vi mistet ledelsen, men jeg synes vi spilte fantastisk fotball før det. Jeg sa til spillerne at 2-2 er som 0-0, og at det eneste som gjaldt var å legge feilene bak seg og starte på nytt. Det gjorde vi, sa portugiseren.

Hull-forsvarer Paul McShane hadde selvfølgelig en annen oppfatning av hvem som fortjente poeng.

— Vi fortjente i alle fall et poeng. Jeg fryktet det verste da vi lå under 2-0. Vi må bygge videre på denne prestasjonen. Jeg tror ikke noen forventet at vi skulle få noe med oss fra denne kampen, men vi hadde troen. Vi ga dem en god kamp, sier iren.

Hazard sørget for drømmestart

At kampen skulle inneholde mye dramatikk, var det får som hadde sett for seg da Eden Hazard sendte serielederen i ledelsen allerede i det andre minuttet.

Da Diego Costa bare syv minutter senere utnyttet et passivt Hull-forsvar og skrudde ballen vakkert i nettet bak Alan McGregor, så nok både José Mourinho og Chelseas supportere på de neste 81 minuttene som kun en formalitet.

Men i fotball snur det fort. Og 2-0 er jo som kjent en "farlig ledelse".

To kjappe fra Hull

Likevel var det få som hadde forutsett hva som kom til å skje. I det 26. minuttet gjorde Hull-back Andrew Robertson sin serbiske backkollega Branislav Ivanovic til latter, da han stormet ned langs venstrekanten. Med et strøkent innlegg fant han en annen backkollega, Ahmed Elmohamady, foran Chelseas mål, og egyptieren skled inn reduseringen.

Hull øynet plutselig et håp om poeng. Et håp som Courtois, bare to minutter senere, skulle forandre til et håp om seier.

Situasjonen er allerede nevnt. Den unge keeperen ble offer for sitt eget overmot, og på under to minutter Hull var à jour.

Innbytteren avgjorde

Etter kampen kunne Courtois likevel puste lettet ut. Selv bidro han til å forhindre Hull-ledelse tidlig i annen omgang, da han vartet opp med flere gode redninger, men det var nok først med 13 minutter igjen å spille at den tyngste børen forsvant fra skuldrene.

Loïc Rémy hadde knapt vært på banen i to minutter, da han fikk sjansen til å sende Chelsea tilbake i ledelsen. Med litt hjelp fra en fumlende McGregor i Hull-buret, tok franskmannen vare på muligheten og satte inn London-klubbens tredje.

Scoringen ble avgjørende. Hull klarte aldri å slå tilbake, og Chelsea kunne juble for tre nye poeng - til tross for en rufsete opptreden.

Dermed beholder Chelsea sin seks poeng-store ledelse i Premier League.