Australia ble asiamestere for første gang lørdag. James Troisi avgjorde finalen mot Sør-Korea da han satte inn 2-1 i ekstraomgangene.

Like før den første ekstraomgangen var over slo Sør-Koreas keeper Kim Jin-Hyeon et innlegg ut i feltet. Der reagerte Troisi rasket, og midtbanespilleren hamret ballen i mål.

26-åringens mål skulle vise seg å bli avgjørende. Sør-Korea kjempet hardt for en utligning, men fant aldri veien til nettmaskene.

Australia ledet 1-0 til pause i Sydney etter at Massimo Luongo hadde scoret kampens første mål like før pause. Foran 80.000 tilskuere vendte han rundt og prikket ballen i mål fra like utenfor straffefeltet.

VANT MESTERSKAPET: Australias Matthew Spiranovic (nr. 6) i kamp med Sør-Koreas Lee Keun-ho i finalen i Sydney. Foto: REUTERS/Steve Christo/NTB scanpix

Vertsnasjonen holdt på ledelsen helt til kampen var inne i overtiden. Da fant Sør-Koreas store stjerne Heung-Min Son veien til mål etter å ha blitt spilt alene gjennom med keeper.Men utligningen var til slutt til liten nytte. Australia, som tapte finalen med 0-1 mot Japan for fire år siden, kunne juble for sin første triumf i mesterskapet.

For Sør-Korea var det deres første finale siden 1988. Laget har ikke vunnet asiamesterskapet siden de selv var arrangør i 1960. (©NTB)