STAVANGER/SANDNES (Aftenbladet): 30-åringen har fortsatt ett år igjen av kontrakt med Viking, men har fått begrenset med spilletid etter at han før 2014-sesongen ble hentet gratis fra Sandnes Ulf.

I hans første sesong startet han riktignok 24 seriekamper, men årets sesong var en stor skuffelse for islendingen. Kun i sju seriekamper var han i startelleveren og kantspilleren har ikke lagt skjul på at han er misfornøyd med spilletiden.

HP er småskeptisk:

Sandnes Ulf har vært aktive på overgangsmarkedet i vinter og klubben har klare planer om å få på plass en tropp som kan kjempe om opprykk neste sesong. Nå åpner de for å hente tilbake spilleren som forlot dem for to år siden.

— Thorsteinsson brente ingen broer da han forlot oss og gikk til Viking. Slikt sett blir det ingen problemer. Ja, han er aktuell for oss, sier Sandnes Ulfs daglige leder Tom Rune Espedal og bekrefter at han har vært i kontakt med Viking for å sondere terrenget.

Sa nei til Odd

Etter det Aftenbladet forstår, er en overgang tilbake i lyseblått avhengig av at Viking fristiller islendingen fra kontrakten. Sandnes Ulf skal ikke ha penger til å betale overgangssum for kantspilleren.

Danske skal score for Viking:

Viking er ikke avvisende til Sandnes Ulfs frieri, men hvorvidt de ønsker å fristille spilleren, er en annen sak. Klubben takket i sommer nei til å selge Thorsteinsson til Odd.

— Vi opplever interesse for Steinthor og er villig til å høre hva interesserte klubber ønsker, sier daglig leder i Viking, Eirik W. Henningsen til Aftenbladet.

For mange utlendinger

En annen ting Viking må ta hensyn til er hvor mange utenlandske spillere klubben har. I eliteserien er det kun tillatt å registrere ni utenlandske spillere i troppen som skal spille i eliteserien. Per dags dato er Vikings utenlandskvote full, men den vil sannsynligvis bli redusert med én hvis Kieffer Moore returnerer til England. Det er likevel ikke nok til at klubben har plass til å hente begge nigerianerne som kommer på prøvespill i januar.

Slutt for engelsk spiss:

Bestemmer Viking seg for å kjøpe begge, må ytterliggere én utenlandsk spiller ut av klubben.

Thorsteinsson har bare ett år igjen av kontrakt, har fått lite spilletid, har lav videresalgsverdi og tjener i tillegg godt, sammenlignet med Vikings nye lønnsstruktur.

— Det er summen av alt som blir avgjørende for vår vurdering, men det er den sportslige avdelingen som bestemmer hvordan vår tropp på 15 etablerte utespillere skal se ut, sier Henningsen.

Avventer

Da Aftenbladet snakket med Thorsteinsson om framtiden hans forrige uke, uttalte han at han foreløpig forholdt seg til at han hadde kontrakt med Viking neste sesong, men at han ville se om det dukket opp alternativer i løpet av vinteren.

Kjell Jonevret har tidligere sagt at han vurderer å prøve Thorsteinsson som spiss i vinterens treningskamper.

Om han får muligheten til å gjøre det avhenger av hva Viking, Sandnes Ulf og Thorsteinsson klarer å bli enige om.