Thoresen meldte forfall til firenasjonersturneringen på hjemmebane i november. Nå ser Djurgården-proffen framover og satser for fullt også i landslagsdrakta.

— Jeg har vel aldri sagt at jeg vurderte å gi meg på landslaget. Det var vel mer at jeg heller følte at jeg var ute av form og trengte å trene. Nå derimot føler jeg at jeg trenger kamptrening, og da passer denne turneringen bra, sa Patrick Thoresen til NTB.

— Dessuten er det godt å komme seg litt unna den daglige rutinen, og det er bestandig fint å være i landslagsgjengen, sa Djurgården-spilleren.

Roy Johansen har tatt ut en tropp bestående av alle disponible spillere med unntak av NHL-spillerne Mats Zuccarello og Andreas Martinsen.

Norge møter vertsnasjonen Sveits fredag 18. desember. Lørdag blir det finale eller kamp om 3.-plassen mot enten Slovakia eller Hviterussland.

Fredag ble det klart at Petter Thoresen overtar landslagsansvaret etter Roy Johansen når VM i Russland i mai er over. Hans første store utfordring blir OL-kvalifiseringen på hjemmebane i september neste år. Der blir sønnen Patrick en viktig brikke på det norske landslaget.

Patrick Thoresen skal etter planen feire jul hjemme i Hamar. Første juledag reiser han tilbake til Stockholm, for programmet i SHL i julen er relativt tett. 2. juledag er det bortekamp mot Skellefteå. (©NTB)