Andros Townsend ble matchvinner da Newcastle vant 1-0 mot Crystal Palace.

– En stor lettelse. Disse tre poengene betyr utrolig mye for oss. Det var også en bonus at Sunderland avga poeng, sier Townsend ifølge BBC.

Sunderland tok et livsviktig bortepoeng mot Stoke. Jermain Defoe utlignet fra straffemerket tre minutter på overtid, og det holdt til 1-1. Lørdagens resultater gjør uansett at Newcastle (33 poeng) er over nedrykksstreken, mens Sunderland (32) er under. Men Sunderland har en kamp mindre spilt.

– Det var utrolig viktig at vi fikk med oss poeng, men vi kunne ha vunnet. Stokes mål burde ha blitt annullert. Younes Kaboul burde hatt frispark i forkant, men vi burde også ha fått straffespark tidligere enn det vi fikk. Stokes Geoff Cameron handset i boksen deres, men dommeren så det ikke, sier Sunderland-manager Sam Allardyce.

Høye skuldre

Newcastle hadde kniven på strupen før hjemmekampen mot Crystal Palace: Kun seier var godt nok. Det er et bikkjeslagsmål mellom Newcastle, Sunderland og Norwich for å unngå nedrykk sammen med fortapte Aston Villa.

Det var tydelig at Newcastle spilte med høye skuldre, mens Palace og manager Alan Pardew var kommet for å trygge minst ett poeng. Ved pause sto det 0-0 etter en ganske traurig omgang der Yohan Cabaye kom nærmest scoring for gjestene fra London.

Det sto også målløst ved pause i Sunderlands bortekamp mot Stoke, så her lå det an til dramatiske siste 45 minutter.

Darlow reddet straffe

2. omgang startet med et jubelbrøl i Newcastle etter at nyheten tikket inn om at Stoke hadde tatt ledelsen hjemme mot Sunderland.

Og etter 58 minutter tok Newcastle selv ledelsen ved Andros Townsend. Hjemmelaget fikk frispark utenfor 16-meteren, og fra skrått hold banket Townsend inn 1-0 i motsatt kryss. Da kokte det på St. James' Park.

Ti minutter senere ble det helt tyst. Palace fikk straffe etter at dommeren hadde sett en hands i feltet. Cabaye fikk sjansen mot gamleklubben, men Newcastles-keeper Karl Darlow valgte rett side og reddet.

Det endte 1-0, og Townsend og Darlow er de store heltene i Newcastle.

– Andros' scoring ga alle et løft. Strafferedningen var bra for min del. Nå må vi sørge for at vi unngår nedrykk, sier Darlow til BBC.

– Vi tenker ikke på nedrykk. Formen vår har vært god de siste kampene. Forhåpentligvis kan vi fortsette i samme stim, sier keeperen.

Norwich møter Arsenal borte 18.30 lørdag.

King-assist til ingen nytte

Joshua King vartet opp med målgivende pasning da Bournemouth tapte 1-2 borte mot Everton. Resultatet kan kanskje ta litt av presset av Everton-manager Roberto Martínez.

Leighton Baines ble matchvinner etter 64 minutters spill. Everton-backen banket inn 2-1 fra kort hold. Han sørget dermed for Evertons første seier siden 3. mars.

Tom Cleverley sendte vertene i ledelsen med et fint skudd etter sju minutters spill, men gjestene kom tilbake kun to minutter etter. Marc Pugh mottok ballen fra King, og førstnevnte gjorde ingen feil. Pugh satte inn 1-1 fra kort hold.