For ei uke siden meldte Sunnmørsposten at en kinesisk klubb fra nivå to kunne bli neste stoppested for Leke James.

Det er snakk om Dalian Aerbin, en ambisiøs klubb med en rik eier som hadde ambisjoner om et snarligst mulig opprykk, men klubben og AaFK slet med å komme til enighet om en overgangssum for nigerianeren.

Klubbdirektør Henrik Hoff bekreftet at de hadde forhandlet en periode, men at det hadde vært stillstand. AaFK skal ha krevd en overgangssum på over 20 millioner kroner, mens kineserne ville ikke gi mer enn 13 millioner.

Etter det Sunnmørsposten erfarer skal den kinesiske klubben nå ha trukket seg fra forhandlingene fordi de mener AaFKs krav er urimelige. Klubben skal ha gitt beskjed om at de går videre til nestemann på listen sin, noe klubbdirektør Henrik Hoff også kjenner til.

Har du fått med deg at Henrik Bjørdal (18) nå er proff i England? Les mer om lovnadene som sikret overgangen her.

Dialog gjennom agent

— Vi har sagt hva vi mener er riktig for oss om vi skal selge, men jeg får kun snakket med klubben via en agent. Det som gjør det vanskelig er at klubben ikke tar direkte kontakt med oss. Budene som vi har fått fra dem sendes også via en agent, og nå står det stille, sier Hoff til smp.no.

Denne uken er den første uken der spissen har trent sammen med resten av laget. I begynnelsen av sesongoppkjøringen har hatt slitt med lysken.

— Overganger kan være et spill. For to uker siden var beskjeden at de kom til å gå for noen andre, så fire dager etterpå kom de tilbake til oss, sier klubbdirektøren.

Leke James skal ha blitt svært skuffet da han fikk beskjed om at kineserne trakk seg. Han og Dalian Aerbin har allerede kommet til enighet om de personlige betingelsene.

Henrik Hoff var klar i sin tale når han i november ble spurt om mulighetene for en Leke James-exit. - En voldsom interesse.

Kontaktet av agent i dag

— Utgangspunktet er ganske greit ettersom det er ei kontrakt mellom oss, og det er noe de må forholde seg til. Du må huske på at når det sitter en agent som styrer, så gjør han det av en grunn, og det er å skaffe seg selv mest mulig penger. Da må vi gjøre vår jobb og det som er riktig for klubben, sier Hoff.

- Hvor stor sjanse er det for at Leke James forsvinner?

— Ettersom overgangsvinduet i Europa snart stenger, så kan han forsvinne allerede i morgen. I dag tok en agent kontakt om interesse fra en europeisk klubb, men slik er dette spillet.

PS: Leke James har ikke svart på våre henvendelser.