Patriots tok tidlig ledelsen og ledet med fjorten poeng etter første omgang. I den andre av de fire omgangene, scoret Colts samtlige av sine sju poeng. Ved halvspilt kamp var stillingen 17-7 til Patriots.

I tredje omgang vant New England hele 21-0, og plassen i Superbowl var sikret lenge før kampen var slutt. Finalen er Bradys sjette i karrieren.

— Det var en utrolig kamp i dag. Jeg kunne ikke vært mer stolt av lagkameratene mine. Vi la ned en solid jobb i dag for å få denne seieren. Nå har vi én kamp igjen, sa Brady etter kampen.

Colts-trener Chuck Pagano kunne ikke gjøre annet enn å hylle motstanderen.

— Vi møtte et fantastisk fotballag i kveld, og de spilte det beste de har gjort i hele år. Vi hadde en sjanse, men så eksploderte det i tredje periode og resten er historie, sa han.

Finalen spilles 1. februar i Phoenix, Arizona. Finalen vil bli Patriots' åttende gjennom tidene, og dermed utligner de Dallas og Pittsburghs Superbowl-statistikk.

Opphenting sendte Seahawks til finalen

Motstander Seattle Seahawks sikret finaleplassen ved å slå Green Bay Packers 28-22 på overtid tidligere søndag.

Denne pasningen fra Russell Wilson i forlengningen sendte tittelforsvarer Seattle Seahawks til Superbowl på bekostning av Green Bay Packers. Foto: NTB scanpix

Seattle Seahawks ble utspilt det meste av kampen, men tittelforsvareren avsluttet forrykende og er klar for Superbowl igjen etter 28-22-seier over Green Bay Packers i NFL-semifinalen.Hjemmelagets quarterback Russell Wilson hadde fire feilpasninger som ble fanget av motspillere, men hans eneste touchdownpasning for dagen til Jermaine Kearse 3.19 minutter ut i forlengningen avgjorde kampen.

– Det er en ære å være på dette laget, sa en rørt Wilson i jubelscenene rett etter at avgjørelsen falt.

Seahawks lå under 0-16 ved pause og 7-19 litt over to minutter før slutt, men scoret 15 poeng på 44 sekunder og tok ledelsen. Først løp Wilson inn et touchdown fra 1 yard med 2.09 igjen å spille. Med hell og dyktighet fikk Seahawks ballen tilbake rett fra avsparket, og noen få spill senere løp Marshawn Lynch inn en ny sekspoenger fra 24 yards 1.25 før slutt.

Wilsons pasning til Luke Willson ordnet to ekstrapoeng, og de viste seg uvurderlige da Packers-kicker Mason Crosby med sitt femte trepoengspark for dagen ordnet 22-22 med 14 sekunder igjen av kampen. Packers-quarterback Aaron Rodgers spilte med skade og var i likhet med Russell Wilson et stykke fra sitt beste søndag, men han førte laget 48 yards framover på sju spill for å få Crosby i posisjon til å treffe fra 48 yards.

Kronen på verket

Seahawks vant myntkastet og fikk ballen først i forlengningen, og Wilson førte laget 87 yards på seks spill, kronet av hans 35-yards touchdownpasning til Kearse. Det var det eneste mottaket Kearse gjorde i hele kampen.

Seattle ble forrige helg første regjerende superbowlvinner som har vunnet en sluttspillkamp siden New England Patriots i 2005. Om to uker skal laget prøve å bli første lag som vinner tittelen siden det samme Patriots-laget.