Jerv-Fredrikstad 4-0

Kantspilleren, som har en fortid i Fyllingsdalen og Start, scoret ett mål og serverte to målgivende pasninger da Fredrikstad ble banket søndag kveld.

— Det var veldig deilig å få målpoeng. Det er det en angrepsspiller skal gjøre. Jeg fikk målet ganske tidlig, og det ga selvtillit utover i kampen, sier Edvardsen.

Seieren var etterlengtet for Steinar Pedersens menn, som hadde tapt sine to foregående kamper i 1. divisjon.

— Vi var gode defensivt, vi jobbet hardt, var farlige på kontringer, og farlige etablert. Vi skulle gjerne ha vært litt råere på dødballer, men ellers var det veldig mye bra. Jeg er kjempestolt over måten guttene opptrår på, sier Pedersen.

Hjemmedominans

Jerv var det klart beste laget i den første omgangen på Levermyr, og burde ha ledet med større sifre enn 2-0. 1-0 kom da Andreas Hagen serverte Joachim Edvardsen etter 15 minutters spill. Den tidligere Start 2-spilleren headet nydelig inn sitt tredje mål for sesongen.

Ohi Omoijuanfo burde og skulle ha doblet ledelsen etter 34 minutter. Han ble spilt alene med keeper av Alexander Lind, og hadde fri bane mot mål. Spissen prøvde så å runde keeper, som var lynraskt nede og fikk avverget.

— Jeg fikk litt for god tid tror jeg. Jeg tenkte litt for mye, og ombestemte meg før jeg driblet keeperen. Jeg hadde egentlig lyst til å skyte tidligere, men så ombestemte jeg meg. Det skal man egentlig aldri gjøre, sier Ohi.

Fem minutter før pause leverte Jerv et praktangrep på høyresiden. Jan Jensen kombinerte fint med Edvardsen på høyresiden, og fikk avslutte i god posisjon åtte-ni meter fra gjestenes mål. Dermed kunne vertene gå til pause med en tomålsledelse.

To kjappe etter pause

Publikum hadde knapt satt seg igjen etter pausen før 3-0 var et faktum. Jerv fikk kontre etter 47 minutter, og ballen ble spilt ut til Andreas Hagen.

Seks minutter senere eksploderte hjemmepublikum igjen. Jerv fikk frispark 30 meter fra FFKs mål. Edvardsen tok dødballen, og fant hodet til Ohi Omoijuanfo i feltet. Den tidligere Lillestrøm-spissen traff perfekt, og skallet inn 4-0 til Steinar Pedersens gutter.

— Det var et veldig fint innlegg. Joachim gjorde en strålende kamp, sier Ohi.

Fredrikstad skapte urovekkende lite mot Jerv. Arne Erlandsens mannskap hadde masse dødballer, men vertene hadde kontroll på alt laget foretok seg.

Det nærmeste gjestene kom scoring var da Tim Andre Nilsen smelte ballen i stolpen fra skrått hold midtveis i omgangen.

God Hagen-sjanse

Jerv var faktisk nærmere 5-0 ti minutter før slutt. Hagen smelte av fra langt hold, men ballen suste rett over tverrliggeren til FFK-keeperen.

Dermed endte det 4-0 til Jerv. Resultatet gjør at henger godt med i kampen om kvalifiseringsplassene i 1. divisjon.

— Nå har vi spilt 21 kamper, og vi henger med i toppen der. Det er ni kamper igjen, og da skal det bare mange at vi ikke sier at vi vil være med der oppe, sier kaptein Glenn Andersen.