MOLDE (Rbnett): En ukjent keeper trente med Molde da laget samlet seg til første felles økt etter ferien mandag. Unggutten viste seg å være sønn av Tyskland-legenden Jürgen Klinsmann, som nå er trener for det amerikanske landslaget. Sammen med en lagkamerat fra universitetet i Berkeley er han på besøk i MFK.

— Jürgen ringte og spurte om de kunne komme hit for å trene med oss og oppleve en europeisk klubb fra innsida. Vi har hatt litt kontakt med Jürgen siden Josh (Gatt) og Ethan (Horvath) har vært inne på landslag i USA. Det er bare kjekt å kunne si ja til en sånn henvendelse, sier Solskjær til Rbnett.

Jonathan Klinsmann (19) og Nick Lima (21) har vært på turne i Italia med universitetslaget sitt og spilt fem kamper.

— Vi har ikke speidet dem tidligere og dette er ikke et prøvespill i den forstand. Men allerede på første økta så vi at dette kan være spennende spillere. Jonathan er en god keeper med fantastisk spenst, Nick er høyreback med stor fart. Det er interessant for oss å se nivået på disse spillerne, sier Solskjær.

— Vi fikk god kamptrening i Italia, og dette er en fin mulighet til å oppleve en europeisk klubb. Vi skal være her i ti dager, sier Jonathan Klinsmann til Rbnett.

Rundt halve MFK-stallen var på plass på Aker stadion mandag. Noen spillere er på landslagsoppdrag mens andre har fått litt ekstra ferie. Molde-laget blir fulltallig utover i uka og skal møte Daniel Berg Hestads All Star Team lørdag.

Fredag 24. juni er det treningskamp borte mot Sarpsborg.