Drammen ledet med to mål stort sett gjennom hele andre omgang etter at en rusten åpning hadde ødelagt 15-14-ledelsen Kolstad gikk til pause med. Sene utvisninger til begge lag gjorde kampen i overkant spennende, men da Adrian Aalberg dro seg gjennom og satte 27-26 elleve sekunder før slutt kunne hjemmelaget juble.

Gjestene fra Buskerud tok time-out, men utnyttet ikke ballinnehavet og to nye poeng gjør at Kolstad kunne feire sin tredje seier i fjerde serierunde.

LES OGSÅ:

— Så som så

— Det er sterkt å vinne, men prestasjonen er så som så. Sånn som andreomgangen utvikler seg og man hele tiden sliter med å ta igjen Drammens tomålsledelse, så er det virkelig godt å få til det når det virkelig gjelder, sier Kolstad-trener Stian Gomo.

— Det er veldig god læring for unge spillere, fortsetter han.

LETTET: Stian Gomo så nesten mer lettet ut enn glad etter kampen. Han mener ungguttene lærer av slike kamper. Foto: MARIUS DAHL

Etter å ha overkjørt Bodø både i serie og cup var selvtilliten på topp før møtet med Kristian Kjelling & co. Bare serieleder Elverum hadde slått Kolstad-laget før årets første hjemmekamp, men defensivt slurv gjorde at det til slutt ble vanskelige arbeidsforhold for keeper Patric Bols.

LES OGSÅ:

— Dårlige betingelser

— Vi følger ikke kampplanen i det hele tatt - vi er ikke aggressive nok i forsvar og hjulpet målvakten mye mer. Jeg syns særlig Patrick Bols gjorde en god figur, men han fikk lite hjelp og dårlige betingelser baki der, sier Gomo.

— Fra Bodø-kampen var akkurat det mange hakk ned, erkjenner han.

Ronald Putans, Mishels Liaba og Petur Palsson - sistnevnte kåret til hjemmelagets beste - herjet til tider med Drammen-forsvaret, men ellers står også det offensive spillet til stryk ifølge Kolstad-sjefen.

— Fremover er det også litt tannløst og vi tar for mange sjanser. Noen melder seg på, men vi er for lite disiplinert. Det skulle vi være, sier Gomo.

Etter kampen gikk tidligere landslagsprofil og nåværende Drammen-trener Kjelling rett i garderoben. Før kampen utnevnte han trønderne som favoritt. Han er imponert over Kolstad-gjengen.

LES OGSÅ:

— Kan bli en storhet

— Jeg tror medalje skal holde hardt for dem, men topp fem er innen rekkevidde. De er bra, mange spillere som kan bidrar. Strekspillerne er enormt bra og de har klasse jevnt fordelt utover hele laget, sier Kjelling.

— Hvis denne gruppa får vokse over tid blir de en storhet i norsk håndball, men jeg tror vel dessverre at mange av disse ryker utenlands etterhvert, sier Drammen-treneren.

- KAN BLI EN STORHET: Han var frustrert etter kampen, Kristian Kjelling, men Drammen-sjefen mener Kolstad kan bli en ny storhet i norsk håndball hvis de beholder nøkkelspillerne. Foto: Marius Dahl

Med onsdagens tap står laget fra Buskerud med to strake tap etter å ha startet sesongen med tre seiere på tre mulige.

— Det er bittert med utvisninger når vi leder med to og sakte, men sikkert blir tatt igjen. Det er tungt, sier Kjelling.

LES OGSÅ: