Overfor BA bekrefter Brann-trener Rikard Norling at han ikke gjør endringer i lagets kapteinsteam. Erlend Hanstveit (33) ble valgt som kaptein for ett år siden og fortsetter, det samme gjør visekaptein Erik Huseklepp (30).

— Vi har ikke hatt store samtaler om det, men Rikard har nevnt for meg at jeg fortsatt vil være kaptein. Det er selvfølgelig noe jeg er innstilt på og tar på meg med full energi, sier Hanstveit til BT.

- Lærerikt

Hans første år som Brann-kaptein ble traurig. For å si det ekstremt forsiktig. Nedrykksåret var lærerikt for Hanstveit som leder, sier han.

— Lærerik på godt og vondt. Det vi konkret pratet om, som jeg fokuserte på gjennom sesongen, var å stå sammen som gruppe selv når det gikk dårlig. Viktigheten av å stå opp for hverandre, lærte jeg mye om. Det er lettere for at folk kjører sololøp når det går dårlig ennnår det går bra, men det klarte vi å unngå selv på det tyngste i fjor, sier Hanstveit.

Norling sier det ikke har vært tema i det hele tatt å skifte leder på banen. Selv om Hanstveit ikke var fast på laget i nedrykkssesongen, og ble vraket alt til 2. serierunde.

— Min følelse er at han kommer til å gjøre en bedre sesong i år. Det var mye som påvirket hans rytme i fjor. Han hadde nettopp kommet hjem (fra svensk fotball). Flyttingen og følelsen av å endelig være hjemme, var nok med på å forstyrre litt. Nå får han et tilpasset program, og jeg er sikker på at han kommer til å gjøre en sterk sesong, sier Norling.

Forventer ikke å spille alt

Men Hanstveit mener det er urealistisk å forvente at han skal spille nesten alle kampene i år.

— Jeg er i en fase av karrieren der jeg ikke kan forvente å spille 40 kamper i året. Jeg vil bidra som kaptein uansett om jeg er på banen eller på benken.

- Forstår du at noen kan synes det er problematisk med en kaptein som ikke spiller fast?

— Jo, men jeg opplever det ikke som problematisk. Jeg har heller ikke fått signaler om at andre i Brann gjør det, sier Erlend Hanstveit.